Αρχική » » ΚΡΙΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

ΚΡΙΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ


Μεγάλο δώρο (η πολιτική αστάθεια) στην Τουρκία 

Από τον 
Ευθύμιο Π. Πέτρου 

Και ενώ οι ιθύνοντες της χώρας βυθίζονται με περισσή ανευθυνότητα στη δίνη των προεδρικών και άλ­λων εκλογών, το «Barbaros» συ­νεχίζει την πορεία αμφισβητήσεως των κυριαρ­χικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Πάντα δίπλα του μια τουρκική φρεγάτα και στην κατεχόμενη Κύπρο σταθερά ελλιμενισμέ­να τρία περιπολικά. Σχεδόν καθημερινό έγινε κι εκεί το φαινόμενο των παραβιάσεων του εναε­ρίου χώρου όχι μόνο στον Βορρά αλλά και νότια από την Κύπρο. 

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγαλύτε­ρο δώρο στον ...Τούρκο από μια περίοδο πολιτι­κής αστάθειας που θα αποδυναμώσει τη βούλη­ση του Ελληνισμού να αγωνισθεί για τα κυριαρ­χικά δικαιώματα του. Τους δίνουμε δηλαδή στο πιάτο αυτό το οποίο υπό διαφορετικές συνθήκες θα αποτελούσε απώτερο στόχο σκληρών στρατιωτικών επιχειρήσεων. 

Στην Αθήνα δια­τυπώνεται η βεβαι­ότητα ότι το τούρ­κικο ερευνητικό θα αποσυρθεί στο λιμά­νι του, στο τέλος του μηνός, οπότε λήγει και η «ΝΑVΤΕΧ», η δέσμευση της περιοχής ερευ­νών από την Άγκυρα. Έξω από τους διάδρο­μους του υπουργείου Εξωτερικών ελάχιστοι το πιστεύουν αυτό. Θεωρούν βέβαιο ότι, ακόμη κι αν πάει για ελλιμενισμό κάποια στιγμή, πολύ σύ­ντομα -μέσα σε μέρες- θα είναι πίσω στη θάλασσα της Κύπρου. 

Ήδη, έχοντας μια κυβέρνηση στοιχειωδώς σταθερή, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι για το τι ακριβώς συζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, αν και οι αναφορές του τε­λευταίου σε επανέναρξη των διακοινοτικών συ­νομιλιών στην Κύπρο θα πρέπει να μας βάζουν σε σκέψεις. 

Σκέφθηκε άραγε ο Έλληνας αντιπρόεδρος να δικαιώσει τις τουρκικές προκλήσεις πιέζοντας την Κύπρο να επανέλθει στις συνομιλίες, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του «Barbaros»; θα ήταν ολέθριο. 

Μας απασχολούν όλους οι συνέπειες της κρίσεως στην οικονομία. Ας σκε­φθούμε όμως και τις επιπτώσεις στα εθνικά θέματα και τη διεθνή θέση της χωράς. Οι συνεργασίες που προωθούνται με την Αίγυ­πτο και το Ισραήλ δημιουργούν ένα πολύ θετικό περιβάλλον που φέρνει την Τουρκία σε εξαιρε­τικά δύσκολη θέση. Μας δίνει πολλά στρατηγι­κά πλεονεκτήματα. 

Τέτοιες κινήσεις απαιτούν συνέχεια και συ­νεπεία. Διαφορετικά γυρίζουν μπούμερανγκ. Ακόμη και ολιγόμηνες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της αξιοπιστίας μας και να αποδειχθούν καταστροφικές. Πόσο μάλ­λον μακρές περίοδοι αστάθειας που εγκυμονούν και τον φόβο να βρεθούν στις θέσεις ευ­θύνης πρόσωπα πιο ανεύθυνα ακόμη κι από τον κ. Βενιζέλο! 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/12/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger