Αρχική » » Αντισυνταγματικό το «μαχαίρι» στις συντάξεις ενστόλων

Αντισυνταγματικό το «μαχαίρι» στις συντάξεις ενστόλων


ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ, ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ. 
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2012. 
Δικαιώνει επίσης τους πανεπιστημιακούς καθηγητές και τους διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ για τις περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους. 

του ΧΡΙΣΤ. ΧΑΤΖΗΪΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ
xxatziiordanoglou@e-typos.com

Την άμεση επαναφορά στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 των συντάξεων των ενστόλων αλλά και την καταβολή εδώ και τώρα όλων των ποσών που έχουν παρακρατηθεί (τα αναδρομι­κά) αποφάσισε κατά πληροφορίες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνε­δρίου! Προχώρησε δε στη δικαίωση ακόμα δύο κατηγοριών συνταξιού­χων ειδικών μισθολογίων, των πα­νεπιστημιακών καθηγητών και των διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ, κρί­νοντας αντισυνταγματικό το «μαχαί­ρι» που επιβλήθηκε στις συντάξιμες αποδοχές τους....
 

Αναδρομικά 

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου, οι οποίες ελήφθησαν κεκλεισμένων των θυρών και σχεδόν ομόφωνα, αποτελούν «βόμβα» στον προγραμματισμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που μό­λις προ ημερών επιχείρησε με τροπολογία να... κλείσει το κεφάλαιο αποκατάστασης των αποδοχών εν ενεργεία και συνταξιούχων ενστό­λων με επιστροφή των αναδρομι­κών σε δόσεις. 

Η κρίση του Ε.Σ. απειλεί να ανα­τρέψει πλήρως τα δεδομένα, καθώς στην περίπτωση των συνταξιούχων ενστόλων ουσιαστικά ανοίγει «πόρ­τα» για... παράκαμψη του υπουργεί­ου Οικονομικών με τη διαβίβαση απευθείας εντολής στο Γενικό Λο­γιστήριο του Κράτους για την άμεση αναπροσαρμογή των συντάξεων και την καταβολή των παρακρατηθεισών διαφορών. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ε.Σ. απεφάνθη με ψήφους 27 έναντι 2 ότι είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαι­ωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η κυβερνητική πράξη με την οποία πε­ριορίστηκαν αναδρομικά οι συντά­ξεις των στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών κ.λπ. τον Αύγουστο του 2012. Έκρινε δε επιπλέον ότι η επίμαχη πράξη «στερείται νόμιμου ερείσματος και είναι άνευ αντικει­μένου», δεδομένου ότι ο νόμος 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαί­σιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, που επέβαλε τις περι­κοπές) καταργήθηκε με το νεότερο νόμο 4307/2014. 

Κατά συνέπεια, το ανώτατο δη­μοσιονομικό δικαστήριο ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση για το «ψαλίδισμα» των συντάξεων και διαβίβασε απευθείας στο ΓΛΚ εντο­λή για την άμεση αναπροσαρμογή των αποδοχών των συνταξιούχων ενστόλων και την άμεση επιστρο­φή των ποσών που έχουν έως τώρα παρακρατηθεί. 

Καθηγητές-γιατροί ΕΣΥ 

Με συντριπτική πλειοψηφία (21 έναντι 8) άλλωστε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε σε δι­άσκεψη κεκλεισμένων των θυρών ως αντισυνταγματικό και παράνομο και το «μαχαίρι» που υπέστησαν αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 οι συνταξιούχοι του Διδακτι­κού Προσωπικού των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι διευθυντές γιατροί του ΕΣΥ. 

Κατά τους ανώτατους δικαστι­κούς, και στην περίπτωση των εν λόγω συνταξιούχων του ειδικού μισθολογίου έγιναν περικοπές (βά­σει του νόμου 4093/12), οι οποί­ες παραβιάζουν τις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την ισότητα, την αναλογικότητα, την αξιοκρατία, το δικαίωμα στην ιδιο­κτησία κ.λπ. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-01 ΔΕΚ 2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger