Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 27 Δεκ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 27 Δεκ 2014


► Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου, μετά από σχετι­κό αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διά­σωσης (ΕΚΣΕΔ), ένα ελικόπτερο τύπου S-60Β-6 Aegean Hawk ΠΝ, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, διέσωσε ένα άτομο ελληνι­κής καταγωγής, που επέβαινε σε ημιβυθισμένη φουσκωτή λέμβο λό­γω εισροής υδάτων, στην περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Ύδρας. Το εν λόγω άτομο μεταφέρθηκε σώο στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυ­τικού (ΔΕΝ), όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν συ­νεχεία παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

► Στην τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της ΣΣΕ στη Βάρη παρέστη ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας,... συνοδευόμενος από την ΑΝΥΕΘΑ Φ. Γεννηματά, και τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κώσταράκο, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευ. Αποστολάκη, Αντιπτέραρχο(Ι) Ευ. Τουρνά και ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρ. Μανωλά. Ορκίστηκαν 151 άνδρες και 37 γυναίκες που αποτελούν τους Ευέλπιδες 1ης Τάξεως (Τάξεως 2018), η οποία φέρει την τιμητική ονομασία «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Καλλάρης». Σε αυ­τήν την τάξη συγκαταλέγονται 21 Ελληνοκύπριοι και 13 αλλο­δαποί από Αλβανία, Αρμενία, Λιβύη, Νιγηρία και Σενεγάλη. 

► Με δύο τροπολογίες που ενσωματώθηκαν στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», που υποστηρίχτηκαν από τον ΥΕΘΑ και την ΑΝΥΕΘΑ Ν. Δένδια και Φ. Γεννηματά αντιστοίχως και ψηφίστηκαν από τη Βουλή το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, αποφα­σίστηκαν τα εξής: Πρώτον, δόθηκε αναδρομική ισχύς σε πρόσφατη ρύθμιση (αρ. 7 ν.4284/2014), με την οποία οι Εθελοντές Μακράς Θη­τείας (ΕΜΘ) όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) δικαιού­νται της λήψης εφάπαξ βοηθήματος από τα οικεία Ταμεία με τη συ­μπλήρωση τουλάχιστον δεκαετούς μετοχικής σχέσης με αυτά (αντί εικοσιπενταετούς), όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα στελέχη των ΕΔ. Δεύτερον, παραχωρήθηκε στο Δήμο Γλυφάδας, για την κατα­σκευή νέου κοιμητηρίου, χώρος 47 περίπου στρεμμάτων από την ευ­ρύτερη έκταση των εγκαταστάσεων της ΕΤΗΜ της ΠΑ στην περιοχή Τερψιθέα. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος, που ταλανίζει επί μακρόν τους κατοίκους της περιοχής. 

► Με πρωτοβουλία του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χρ. Μανωλά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη διατελεσάντων Αρχη­γών ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, οι οποίοι ενημερώθηκαν επί διαφόρων θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Σ.Ξ. Στο γεύμα που παρατέθηκε στους επίτιμους Αρχηγούς, παραβρέθηκε και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Οι διατελέσαντες Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΕΘΑ, που παρέστησαν ήταν οι παρακάτω στρατηγοί ε.α.: Ιωάν. Βερυβάκης, Δ. Σκαρβέλης, Ευσ. Καπραβέλος, Κ. Βούλγαρης, Μαν. Παραγιουδακης, Κ. Παναγιωτάκης, Γ. Αντωνακόπουλος, Π. Χαρβάλας, Ν. Ντούβας, Δ. Βούλγαρης, Φρ. Φράγκος, Κ. Γκίνης, Αθ. Τσέλιος. 

(ΚΑΡΦΙ-27/12/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger