Αρχική » » Πόσα θα πάρουν ανά βαθμό (Πίνακες)

Πόσα θα πάρουν ανά βαθμό (Πίνακες)


Την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που έχουν υποστεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τον νόμο 4093/2012 προβλέπει η κατατεθείσα τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με τον βασικό μισθό του ανθυπολοχαγού να διαμορφώνεται στα 887 ευρώ τον μήνα.

Την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που έχουν υποστεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τον νόμο 4093/2012 προβλέπει η κατατεθείσα τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με τον βασικό μισθό του ανθυπολοχαγού να διαμορφώνεται στα 887 ευρώ τον μήνα. Για την καταβολή της μισθολογικής αποκατάστασης από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2014 έχει προβλεφθεί να πιστωθεί στους λογαριασμούς των ενστόλων (πιθανότατα με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου στις 27 Νοεμβρίου) ποσό 91.400.000 ευρώ.

Όσον αφορά την καταβολή των αναδρομικών (της διαφοράς αποδοχών και συντάξεων για τη χρονική... περίοδο από 1ης Αυγούστου 2012 έως 30ής Ιουνίου 2014) ορίζεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση των αρμοδίων υπουργών Εθνικής Αμυνας, Δημοσίας Τάξεως και Ναυτιλίας θα καθοριστεί ο χρόνος και η ακριβής διαδικασία. Η κυβέρνηση, πάντως, έχει δεσμευτεί να το πράξει με την καταβολή 36 δόσεων από τον Ιανουάριο του 2015 (το ποσό είναι 347.600.000 ευρώ).

Σύμφωνα με την τροπολογία, η οποία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών (θα συζητηθεί σήμερα και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο), ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού διαμορφώνεται στα 887 ευρώ τον μήνα αντί των 875 ευρώ που είναι σήμερα και από τον Αύγουστο του 2012, οπότε η κυβέρνηση αποφάσισε με τον νόμο 4093/2012 να βάλει «μαχαίρι» στις αποδοχές τους. Εως τότε, τον Ιούλιο του 2012 δηλαδή, ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού ήταν στα 899 ευρώ μηνιαίως.
Η διαμόρφωση του βασικού μισθού του ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και τα Σώματα Ασφαλείας συμπαρασύρει και τους μισθούς σε μεγαλύτερους και χαμηλότερους βαθμούς, αποκαθιστώντας τους κατά 50%.

Η αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων κατά 50%, πάντως, δεν ικανοποιεί πλήρως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς, όπως αναφέρουν συνδικαλιστικά στελέχη, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη μείωση των μισθών και ορίζει την επαναφορά τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Ομοίως και για τις συντάξεις. «Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει ολικώς και όχι μερικώς την απόφαση του ΣτΕ» επισήμανε μιλώντας στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Ανέστης Τσουκαράκης.










Ανδρέας Κούτρας
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-11/11/2014)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger