Αρχική » » Εκτός μηχανογραφικού, με απόφαση ΥΕΘΑ, μένουν οι Σχολές Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων, Ελεγκτών Αεράμυνας

Εκτός μηχανογραφικού, με απόφαση ΥΕΘΑ, μένουν οι Σχολές Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων, Ελεγκτών Αεράμυνας


Αυξάνεται από δύο σε τρία χρόνια η φοίτηση για τους υπαξιωματικούς. 

Εύη Πανταζοπούλου 

Εκτός μηχανο­γραφικού δελτί­ου μένουν φέτος οι Σχολές Ιπτά­μενων Ραδιοναυτίλων και το Τμήμα Ελε­γκτών Αεράμυνας της Σχο­λής Ικάρων, με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την ίδια ώρα, προ των πυλών βρίσκεται η αύξηση του χρόνου φοίτησης, από δύο σε τρία χρόνια, στις Σχο­λές Υπαξιωματικών (ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ και ΣΙΡ). 

Όπως ανα­φέρεται σε έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Παι­δείας σε όλα τα λύκεια της χώρας, οι Σχο­λές...
Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικά­ρων δεν θα ανοίξουν φέτος για τους επιτυχόντες των πα­νελλαδικών εξετάσεων. 

Στο ίδιο έγγραφο επιση­μαίνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμί­σεις αρμοδιότητας των Γε­νικών Επιτελείων (ΓΕΝ, ΓΕΣ και ΓΕΑ), με σκοπό να αυξη­θεί ο χρόνος φοίτησης στις Σχολές Υπαξιωματικών «χω­ρίς να είναι δυνατόν την πα­ρούσα χρονική στιγμή να αναφερθεί ρητά ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ισχύσει η ρύθμιση από το ακαδημα­ϊκό έτος 2015-2016». Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται κιόλας. Η τριετής φοίτηση αφορά τις Σχολές Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορί­ας, Μόνιμων Υπαξιωματικών, Μόνιμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Υπα­ξιωματικών Δι­οικητικών και Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων. 

Υπενθυμί­ζεται ότι από πέρυσι, με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρο­νται να φοιτήσουν στα Τμή­ματα της Σχολής Ικάρων θα πρέπει να γνωρίζουν την αγ­γλική γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Γλωσ­σομάθειας). 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-14/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger