Αρχική » » ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΊΑ: Η ψηφιοποίηση θα φέρει θετικά αποτελέσματα

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΊΑ: Η ψηφιοποίηση θα φέρει θετικά αποτελέσματα


Πρώτο όφελος η μείωση των χρόνων διεκπεραίωσης. 

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ στόχος της Διευθύνσεως Στρατολογίας του ΓΕΕΘΑ είναι, με την εισαγωγή ενός απόλυτα αυτοματοποιημένου συστήματος και με τα αρχεία πλήρως ψηφιοποιημένα να είναι δυνατόν οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετού­νται κατά τον ίδιο τρόπο σε όλες τις στρατολογικές υπηρεσίες της χώ­ρας. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, χρειάζονται ακόμη μελέτες που έχουν να κάνουν με τη γεωγραφική κατανομή του πληθυ­σμού, ώστε να γίνει η ανάλογη οργάνωση των στρατολογικών υπηρεσιών. Διαφορε­τικά υπάρχει ο κίνδυνος ορισμένες να υπολειτουργούν και άλλες να μην προλαβαίνουν. 

Ήδη όμως, αφού ολοκληρω­θεί η διασύνδεση με τις δικτυακές πύλες άλλων δημόσιων υπηρεσι­ών (και... κυρίως με την πύλη Ερμής του υπουργείου Εσωτερικών), έρ­γο που θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του ΕΣΠΑ τα πρώτα θετι­κά αποτελέσματα θα γίνουν φανερά τόσο στην υπηρεσία όσο και στους συναλλασσόμενους πολίτες. 

Τα στατιστικά 

Το πρώτο άμεσο αποτέλεσμα θα εί­ναι η συνολική μείωση των χρόνων διεκπεραιώσεως των υποθέσεων των πολιτών, που συνεπάγεται και μείωση του όγκου εργασιών των στρατολογικών υπηρεσιών. Παράλ­ληλα αυτοματοποιούνται και άλλες διαδικασίες που είναι σήμερα χρονοβόρες, όπως ο υπολογισμός στα­τιστικών στοιχείων. Να σημειωθεί ότι με τα σημερινά μειωμένα επίπε­δα στρατιωτικού προσωπικού η τα­χεία έκδοση αξιόπιστων στατιστι­κών στοιχείων είναι πολύτιμη τόσο για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και για το ΓΕΕΘΑ δεδομένου μάλιστα ότι διανύουμε φάση ουσια­στικής αναδιοργανώσεως των Ενό­πλων Δυνάμεων. 

Στο μεταξύ, με την κεντρική τή­ρηση και τη διαχείριση των στοιχεί­ων όλων των στρατευσίμων επιτυγ­χάνονται καλύτερος και αποτελεσματικότερος εσωτερικός έλεγχος, μείωση των δαπανών λειτουργίας, απλούστευση πολλών σύνθετων διαδικασιών και ορθολογική αξιο­ποίηση του προσωπικού της Στρα­τολογίας. 

Την ίδια στιγμή, προκύπτει τε­ράστιο όφελος για το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, με τον οποίο θα υπάρχει διαλειτουργικότητα. Αρκεί να αναφερθεί ότι τα στρατο­λογικά στοιχεία που ζητούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία για τον υπο­λογισμό και την έκδοση συντάξεων θα είναι εφεξής αυτόματα στη διάθεσή τους. Αρκεί βέβαια τα ίδια τα Ταμεία να έχουν την οργάνωση και την υποδομή να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-02/11/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger