Αρχική » » Βάζουν τις εκλογές στον... γύψο της Χρυσής Αυγής

Βάζουν τις εκλογές στον... γύψο της Χρυσής Αυγής


ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ.
Σαμαράς και Βενιζέλος ετοιμάζονται να συμπράξουν με την εγκληματική οργάνωση για να συμπληρώσουν το πολυπόθητο «180». 
Την ίδια στιγμή φοβούνται τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών που συμπίπτουν με την αποφυλάκιση των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού. 

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ 

To deal του Αντώνη Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το χρόνο των εκλογών! Οι ελάχιστοι που γνωρίζουν τα μετρη­μένα «κουκιά» των βουλευτών, αντιλαμ­βάνονται ότι, χωρίς τις ψήφους του ναζιστικού κόμματος, δεν βγαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το Μαξίμου χρειάζεται τη συνδρομή της Χρυσής Αυγής, της ορ­γάνωσης που την αποκαλεί, εδώ και ένα χρόνο, «εγκληματική». 

Για να αποφύγει, όμως, ο Σαμαράς τη βέβαιη ήττα στις εκλογές, είναι έτοιμος να πάει σε deal με τους ...Μιχαλολιάκους. Εξέλιξη η οποία δεν πρέπει να εκπλήσ­σει κανέναν. 

Εδώ, υπάρχουν ανεγκέφαλοι στο Μα­ξίμου που σκέφτονται να «στήσουν Νέα Ίμια», προκειμένου να αποφύγουν το πι­κρό ποτήρι της λαϊκής ετυμηγορίας... Θα φοβηθούν να παραχωρήσουν ανταλλάγματα στη ναζιστική οργάνωση, προκειμέ­νου να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, 

Όλοι Βολεμένοι 

Μια συμφωνία με το σύστημα βολεύει και την... αντισυστημική Χρυσή Αυγή. Αφε­νός διότι θα πέσει στα μαλακά, αφετέρου διότι θα κερδίσει πολύτιμο χρόνο. Πολύτι­μο για την ανασύνταξη των δυνάμεων της. 

Μην ξεχνάμε ότι όλες οι σφυγμομετρή­σεις δείχνουν ότι, αν διεξαχθούν εκλογές στις αρχές του 2015, το κόμμα θα χάσει περίπου τη μισή του δύναμη, από το 10% των ευρωεκλογών. 

Οι αποκλειστικές πληροφορίες της «F&Μ Voice» αναφέρουν ότι η φόρμου­λα για τη συνεργασία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή έχει βρεθεί. Αν τα βρουν, οι χρυσαυγίτες θα ψηφίσουν μονοκούκι την πρόταση Σαμαρά για ΠτΔ, δηλώνοντας ότι «ψηφίζουν ως πολιτικοί κρατούμενοι». 

Ωστόσο, ακόμα το deal δεν έχει κλεί­σει. Και τίποτε δεν είναι χειροπιαστό, δι­ότι οι ηγεσίες φοβούνται την θύελλα των αντιδράσεων, ακόμα και μέσα στα κόμ­ματα τους. 

Από την άλλη, αν δεν γίνει το deal, τότε ο Σαμαράς θα επισπεύσει τις εξελίξεις. Θα ξεκινήσει γύρω στις 10 Ιανουαρίου τις δι­αδικασίες της προεδρικής εκλογής, ώστε οι βουλευτικές εκλογές να πραγματοποιη­θούν τις πρώτες μέρες του Φεβρουάριου. 

Σε αντίθεση με όσα ακούγονται, ως αιτιολόγηση μιας τέτοιας σπουδής (τρόι­κα, νέα μέτρα, κυβερνητικό αδιέξοδο, οι­κονομικό τέλμα), η αλήθεια είναι ότι Σα­μαράς και Βενιζέλος θα βιαστούν, στην περίπτωση αυτή, βασικά για έναν λόγο: Επιθυμούν η εκλογή του Προέδρου -και πολύ περισσότερο οι εκλογές-, να γίνουν με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής κλεισμέ­νη στα κελιά του Κορυδαλλού. 

Προεδρική εκλογή, τέλη Φεβρουάρι­ου, και εκλογές τον Μάρτιο, συμπίπτουν με την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου, του Παππά και του Λαγού. Το Μάρτιο συ­μπληρώνεται το 18μηνο, το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης τους και λόγω της φύσης των αδικημάτων οι «3» θα πρέπει να αποφυλακιστούν λίγο νωρίτερα, τον Φεβρουάριο. 

Η έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, μάλιστα, είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουάριου. 

Έτσι εξηγείται η σπουδή τους (αν δεν υπάρξει deal). 

Σαμαράς και Βενιζέλος δεν θέλουν με τίποτα να δώσουν προεκλογικό βήμα στη Χρυσή Αυγή. Την θέλουν ακέφαλη και μισο... άφωνη στις εκλογές. Διότι φα­ντάζονται το σόου των Μιχαλολιάκων σε προεκλογική περίοδο κατά την διάρκεια της δίκης. 

Βεβαίως, και για την ίδια την οργάνω­ση, η όποια απόφαση (συμφωνία ή όχι με τον «προδότη» και «μνημονιακό» Σαμαρά) συνιστά δίκοπο μαχαίρι. Και η όποια επι­λογή της θα έχει σημαντικό ρίσκο. 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το deal θα κρίνει τα πάντα. 

Η «ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΕΑ» ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ HELLAS POWER-ENERGA 

Όπου σκάνδαλο, ο Μπαλτάκος μέσα... 

Τη συντονισμένη δράση της ομάδας στελεχών της Ν.Δ. με ακροδεξιό παρελθόν, επιβεβαιώνουν οι νέες καταγγελίες περί εμπλοκής του Τάκη Μπαλτάκου στην υπόθεση των εταιριών Hellas Power και Energa. 

Σύμφωνα με καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Θα­νάση Πετράκου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο πρώ­ην γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου, που αποπέμφθηκε για τις επαφές του με τη Χρυσή Αυγή, ασκούσε πιέσεις στον νομικό σύμβουλο του ΛΑΓΗΕ για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των δύο εταιριών. 

Θυμίζουμε ότι το λουκέτο των δυο εταιριών έβαλε φέσι στο δημόσιο, ύψους τουλάχιστον 270 εκατ. ευρώ. ενώ στο δικαστήριο οδηγούνται 19 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών οι επιχειρηματίες Βασίλης Μηλιώνης και Αριστείδης Φλώρος, με αρχικό συνήγορο υπεράσπισης τον Μάκη Βορίδη, τότε κοινο­βουλευτικός εκπρόσωπός της Ν.Δ. και σήμερα υπουργός Υγείας, όπως αποκάλυψε η «F&M Voice» από τον περασμένο Μάιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και έδωσε την υπόθεση σε άλλο δικηγορικό γραφείο, το οποίο, όπως λένε οι πηγές της αγοράς, είναι συ­νεργάτες του Τάκη Μπαλτάκου. 

Όπως κατήγγειλε ο Θανάσης Πετράκος, ο πρώην γ.γ του υπουργικού συμβουλίου άσκησε αφόρητες πιέσεις στον νομικό εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ να προχωρήσει σε εξωδικαστι­κό συμβιβασμό, προφανώς υπέρ των κατηγορουμένων και εις βάρος των συμφερόντων του δημοσίου. 

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε επιστολή, στην οποία περιλαμβάνονται οι καταγγελίες για την εμπλοκή Μπαλτάκου, στην υπόθεση, αλλά λίγο αργότερα, ο νομικός σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ Γεώργιος Αντωνόπουλος, διέψευσε τα περί πιέσεων, αν και δεν διέψευσε την παρουσία του πρώ­ην γ.γ του υπουργικού συμβουλίου σε συνάντηση των δικη­γόρων των δύο πλευρών. 

Σύμφωνα με τον Θανάση Πετράκο, ο δικηγόρος του ΛΑ­ΓΗΕ δέχθηκε επίθεση στις 3 Νοεμβρίου, κατά την οποία πυροβολήθηκε από τους δράστες και αμέσως μετά απέστειλε την επιστολή για τις πιέσεις. 

Η ανάμιξη του Τάκη Μπαλτάκου και όλων των υπολοίπων στελεχών της Ν.Δ. στην υπόθεση Hellas Power-Energa προ­σθέτει νέα στοιχεία για τη δράση της ομάδας στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, με ακροδεξιό παρελθόν και με επα­φές με τη Χρυσή Αυγή. 

Να σημειωθεί ότι στην υπεράσπιση ορισμένων από τους κατηγορούμενους είναι ο νομικός Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με τον οποίο, όπως λένε παράγοντες της αγοράς, ο Τάκης Μπαλτάκος διατηρεί «άριστες επαγγελματικές και φιλι­κές σχέσεις». 

ΦΕΝΤΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ 
(Finance & Markets voice-20/11/2014)

1 σχόλια:

  1. H XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΡΩΜΙΑ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.........

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΙ........
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger