Αρχική » » ΤΟ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ

ΤΟ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ


Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα «διορθώνει» τη γραμμή του τόσο μικρότερη θα γίνει η διαφορά. 

Από τον 
Μανώλη Κοττάκη 

Θα ήθελα να ήμουν σε μια γωνιά, όταν ανα­λύουν στις κλειστές συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ τις απόρ­ρητες δημοσκοπήσεις. Όχι για να παρατηρήσω τη χαρά στα πρόσωπά τους επει­δή προσεγγίζουν τάχα την αυτοδυναμία. Αυ­τή δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί είναι πολύ συντηρητική η ελληνική κοινωνία για να τους αφήσει μόνους να κάνουν ό,τι θέλουν. Ο ελλη­νικός λαός, είμαι βέβαιος, θα βάλει χωροφύ­λακα (συνεταίρο) πάνω από το κεφάλι τους, αν θελήσει να τους δώσει το τιμόνι. Θα ήθελα να είμαι σε μια γωνιά όμως για να δω το άγχος τους τώρα που πλησιάζουν το σημείο της πρό­σκρουσης. 

Περιέργως πρέπει να σας πω ότι βλέπω θε­τικά στη δημοσκοπική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι θέλουν... δεν θέλουν θα αναγκα­στούν να συναντηθούν με τη λογική. Η λογική λέει, μας αρέσει δεν μας αρέσει, ότι η χώρα θα βαδίσει και στα επόμενα χρόνια υπό καθεστώς εποπτείας-επιτήρησης. Χαλαρότερης και χωρίς το άγχος των Τόμσεν και λοιπών καμπαλέρος, αλλά εποπτείας. Ψευδαισθήσεις ας μην υπάρ­χουν. Γι’ αυτό και ο Τσίπρας διοχετεύει προς τα έξω την άποψη ότι «μας εξασφαλίζει η πα­ρουσία του ΔΝΤ». Η λογική λέει ότι «κούρε­μα» στο χρέος δύσκολα θα γίνει, γι’ αυτό πρέ­πει να αποδεχτούμε την επιμήκυνση, η οποία θα συνδεθεί υποχρεωτικά με τις μεταρρυθμίσεις. Γι’ αυτό και ο Σταθάκης λέει ότι «η επιμήκυνση μπορεί να εξελιχθεί σε κατ’ ουσίαν διαγραφή». 

Κατά βάθος ξέρουν ότι, αν πούμε στους ξένους ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, στην ουσία λέμε ότι μπορεί να σας φεσώσουμε και πάλι, όπως και με το PSI. Οπότε αγορές μόνο με τα κιάλια. Η λογική λέ­ει -και οι νέοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επίσης- ότι τα πανεπιστήμια θέλουν φύλαξη και τα σχο­λεία πλήρη λειτουργία χωρίς καταλήψεις. 

Η λογική λέει ότι πρέπει να αφήσουμε τους πρυτάνεις να διαγράφουν τα αι­ώνια ρεμάλια, να καταργήσουν τις με­τεγγραφές και να ορίζουν αριθμό εισακτέων για να βγάζουμε επιστήμονες και όχι πτυχιούχους. Γι’ αυτό και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέ­δωσε ανακοίνωση υπέρ των καταλήψεων, οι οποίες φθίνουν. Η λογική λέει ότι είναι αδύνα­τον να «κουρευτούν» όλα τα «κόκκινα» στεγα­στικά δάνεια με σεισάχθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάλαβε από τις αντιδράσεις στη δέσμη ιδε­ών Δένδια. 

Καθώς λοιπόν πλησιάζουμε προς τις εκλο­γές, η Αριστερά θα αναγκάζεται να βρίσκεται όλο και πιο πολύ απέναντι στον παλαιό εαυτό της και θα τον απαρνείται προκειμένου να ικα­νοποιήσει τον νέο. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα «διορθώ­νει» τη γραμμή του τόσο θα μειώνεται και η δι­αφορά. Μεταξύ του πρωτοτύπου και του κακέ­κτυπου η επιλογή είναι προδήλως αυτονόητη. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-08/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger