Αρχική » » Στρατιωτικοί: Ερχονται αναδρομικά 6 μηνών

Στρατιωτικοί: Ερχονται αναδρομικά 6 μηνών


Στις 27 Νοεμβρίου αναμένεται να πάρουν τα αναδρομικά έξι μηνών οι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η τροπολογία για την αποκατάσταση των περικοπών που τους έγιναν και η οποία θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα. 

Αυτό ανακοίνωσε ο αν. υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στη συνάντηση που είχε με τις συνδικαλιστικές ενώσεις... των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών.

Στη συνάντηση ήταν ο υπ. Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας και οι βουλευτές Δ. Κυριαζίδης, Η. Βλαχογιάννης και Θ. Νταβλούρος. Η τροπολογία -μεταξύ άλλων- θα περιλαμβάνει:

■ την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν με τον ν. 4093/2012 στα μισθολόγια Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από την 1/8/2012. Ειδικότερα, με τη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27/11/2014 θα καταβληθούν και τα αναδρομικά έξι μηνών, από την 1/7/2014. Από την 1/1/2015 θα συνεχιστεί η καταβολή των υπολοίπων αναδρομικών για τους 23 μήνες (από την 1/8/2012 έως την 30/6/2014) σε 36 μηνιαίες δόσεις. Τα αναδρομικά ποσά μέχρι και 250 ευρώ θα καταβληθούν άπαξ με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2015.

■ την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων κατά 50%, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή της σύνταξής τους στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και θα περιλαμβάνει μέρος των αναδρομικών από την 1/7/2014.

Οπως τονίζει η ΠΟΑΣΥ σε ανακοίνωσή της: «Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών και η επιστροφή των αναδρομικών στο σύνολό τους, επειδή εγγράφονται στο έτος νομοθέτησής τους, δηλαδή εντός του 2014, θα οδηγούσε σε υπέρβαση του Προϋπολογισμού και εκτροχιασμό του ελλείμματος, που θα πρέπει να βρίσκεται εντός των πλαισίων που έχει δεσμευτεί η χώρα μας». Και η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καταλήγει: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την αρχή της δικαίωσης του αγώνα μας για την οποία δώσαμε σκληρές μάχες και αποτελεί ένα ενθαρρυντικό δείγμα γραφής, αναλογιζόμενοι τη σκληρή δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί ως την πλήρη δικαίωση, αλλά και με τη θέσπιση ενός αξιοπρεπούς μισθολογίου, σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιό μας».

Νίκος Ελευθερόγλου
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-07/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger