Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 22 Νοε 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 22 Νοε 2014


• Στο Εσκισεχίρ, το βυζαντινό Δορύλαιον, βρέθηκε ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος (I) Χρ. Βαΐτσης, στο πλαίσιο υλοποιήσεων των ΜΟΕ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, που έχουν συμφωνηθεί από τις πολιτικές ηγεσίες των δυο χωρών, το διάστημα 16-17 του μηνός, αντα­ποδίδοντας περσινή αντίστοιχη επίσκεψη του Τούρκου ομολό­γου του στη Λάρισα. Εκεί επισκέφθηκε τη Διοίκηση Μαχητι­κών Αεροσκαφών και Αεράμυ­νας της Τουρκικής Αεροπορίας, ως επίσημος προσκεκλημένος του Τούρκου διοικητή, πτεράρ­χου Abidin Unal. 

Ο Έλληνας αρχηγός ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Τουρκικής Αεροπορί­ας, ενώ παράλληλα ...είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ομόλογό του για θέματα «κοινού ενδιαφέροντος» (βλέπε τουρκικές προκλή­σεις) και να του «εξηγήσει» ορισμένα πράγματα, ενώ ξεναγήθηκε και στην Αεροπορική Βάση του Εσκισεχίρ, επισκεπτόμενος την 112 Μοίρα Αεροσκαφών, η οποία επιχειρεί με εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη F-4E. Επ' ευκαιρία της εκεί παραμονής του, παρευρέθη και στο γάμο του παιδιού του Τούρκου αρχηγού, στον οποίο είχε ειδικώς προσκλη­θεί και είχε λάβει και σχετική άδεια από τον ΥΕΘΑ Ν. Δένδια. 

• Ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου (21 Νοεμβρίου) γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, προστάτης των οποί­ων είναι η Παναγία. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο (23 Νοεμβρίου), στις 12 το μεσημέρι, με την πραγματοποίηση συναυλίας-επίδειξης από τις Στρατιωτικές Μουσικές των ΕΔ, στον υπαίθριο χώρο μπροστά από την είσοδο του σταθμού του Μετρό «Σύνταγμα», η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Όσοι πιστοί προσέλθετε... 

• Μία φόρμα πτήσεως και μία σύνθεση που απεικονίζει την ελληνική σημαία, την Κέρκυρα, υπό τη «σκέπη» δύο μαχητικών της ΠΑ, πρόσφεραν ως δώρο οι αεροπόροι, κατά την πρώτη επίσκεψη του ΥΕΘΑ Ν. Δένδια στη Λάρισα και στην έδρα του ΑΤΑ, της 110 ΠΜ και του ΕΚΑΕ. Μάλιστα, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι η φόρμα θα εγκαινιαστεί από τον υπουργό σε μια πτήση του με μαχητι­κό F-16! Ο υπουργός, ο οποίος συνο­δευόταν από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο, ΓΕΣ αντι­στράτηγο Χρ. Μανωλά, ΓΕΑ αντιπτέραρχο (I) Ευ.Τουρνά, ενημερώθηκε στην έδρα της 1ης Στρατιάς και του Ελληνικού Στρατηγείου της ΕΕ για τη χερσαία επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 

• Στις 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η αλλαγή της πυραυλακάτου «Καβαλούδης», η οποία επιχειρεί στην Ανα­τολική Μεσόγειο, στα ανοιχτά του Λιβάνου, στο πλαίσιο της επιχειρήσεως UNIFIL του ΟΗΕ, με τη νεότερη και πιο σύγ­χρονη πυραυλάκατο «Ρουσσέν», τύπου Super Vita. Εκτός αυτής, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου επιχει­ρεί και το υποβρύχιό μας «Πρωτεύς», στο πλαίσιο της νατοϊκής επιχειρήσεως «Active Endeavour». 

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ-22/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger