Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 19 Νοε 2014

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 19 Νοε 2014


 Η στήλη επιστρέφει μετά από μια διακοπή μερικών μηνών με τη συνηθισμένη θεματολογία, που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και ευρύτερα την γεωπολιτική. 

• Πολλά και σοβαρά θέματα μας απασχολούν τον τελευταίο καιρό, θέματα που ενδεχομένως να έχουν ...ιστορική σημασία, τόσο για την περιοχή συνολικά, όσο και για την Πατρίδα μας γενικότερα. Η αλήθεια είναι πάντως πως ολόκληρη η περιοχή γύρω μας φλέγεται και αν δεν επικρατήσει η σύνεση κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες. 

 Το πρώτο δεν είναι άλλο από την επέλαση αλλά και την -εδώ και μερικές εβδομάδες- του Ισλαμικού Χαλιφάτου σαν έναν από τους σημαντικούς παράγοντες της περιοχής μας. Μην ξεγελιέστε από την γραφική εμφάνιση και ρητορική των Ισλαμιστών. 

 Η αλήθεια είναι πως ελέγχουν έκταση μεγαλύτερη από πολλών κρατών, τα έσοδα τους είναι επίσης μεγαλύτερα από πολλών κρατών, ενώ η μαχητική τους ικανότητα είναι τεράστια για τα δεδομένα τρομοκρατικής οργάνωσης και ιδιαίτερα σημαντική για την περιοχή στην οποία βρίσκονται. Πέρα από όλα αυτά όμως, έχουν και ένα ακόμα «κρυφό» χαρτί σια χέρια τους. 

• Παρά τις προσδοκίες για το αντίθετο, το κρατικό μόρφωμα που έχουν δημιουργήσει κάθε άλλο παρά απομονωμένο είναι. Χωρίς να το παραδέχονται επίσημα, αλλά και χωρίς να κάνουν και ιδιαίτερες προσπάθειες να το κρύψουν, πολλά από τα μουσουλμανικά κράτη της περιοχής καλοβλέπουν την άνοδο των Ισλα­μιστών. 

 Τόσο στην Σαουδική Αραβία, όσο και στην Τουρκία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν την ενίσχυση τους. Στην Τουρκία και στο Κατάρ μάλιστα, η θέση αυτή είναι σχεδόν επίσημη θέση των κυβερνήσεων τους, παρά τις δεκάδες διακηρύ­ξεις για το αντίθετο. 

• Θα αναρωτηθεί κάνεις, πως επηρεάζει την Ελλάδα η άνοδος των Ισλαμιστών. Πέρα από το προφανές, πως όποια εστία σύγκρουσης τόσο κοντά μας μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να συμπαρασύρει λίγο-πολυ όλα τα κράτη της περιοχής, ας μην τρέφει κάνεις ψευδαισθήσεις. Οι Ισλαμιστές τρομοκράτες του Χαλιφάτου, όπως έχουν επανειλημμένα δηλώ­σει, θεωρούν πως η Ελλάδα είναι έδαφος προς κατάκτηση και ενσωμάτωση στο μεγάλο κράτος του Ισλάμ και έχουν αποδείξει πως τις απειλές τους τις εννοούν. 

 θα επανέλθουμε στο μέλλον στο θέμα του Ισλαμικού Χαλιφάτου, αλλά προς το παρόν, ας κάνουμε μια αναφορά σε ένα ακόμα μεγάλο θέμα της περιοχής μας, το οποίο μπορεί να έχει ακόμα πιο σοβαρές συνέπειες τόσο για εμάς, όσο και για ολόκληρο τον κόσμο. 

• Τόσοι μήνες έχουν περάσει και η κρίση στην Ουκρανία όχι απλά δεν έχει εκτονωθεί, αλλά οι σχέσεις Δύσης-Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν φτάσει στο χειρότερο τους σημείο από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, με ευθύνη μάλιστα πολύ μεγάλη των Ευρωπαίων. Το τί μπορεί να γίνει εάν ξεφύγουν τα πράγματα σε αυτήν την αντιπαράθεση, νομίζω είναι εύκολο να το φανταστεί ο καθένας μας. 

• Τέλος, δεν ξεχάσαμε την αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας εις βάρος των δυο ελληνικών κρατών και τις -σχεδόν- πολεμικές της ενέργειες εναντίον μας θα ασχοληθούμε όμως αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα με αυτό το θέμα. 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-19/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger