Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 08 Νοε 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 08 Νοε 2014


Γιορτάζει αυτό το Σαββατοκύριακο, για την ακρίβεια το διάστημα 6-9 Νοεμβρίου, η ΠΑ τους προστάτες της, αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Έτσι, όλα τα πολεμικά αεροδρόμια και οι μονάδες της θα είναι ανοιχτές για να δεχτούν τους φίλους της Αεροπορικής Ιδέας και της ΠΑ. Αρκεί βεβαίως να βοηθήσει και ο καιρός! 

Δύσκολη επιχείρηση εξουδετερώσεως οβίδας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο... Αιγάλεω έφερε σε πέρας η Ομάδα Επιφυλακής του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του ΣΞ, μετά από ενημέρωση του Τμήματος Εξουδετερώσεως Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ, που είχε εντοπίσει ένα βλήμα πυροβολικού 100 χιλιοστών, της εποχής του Β'ΠΠ, αμερικανικής προέλευσης. Μόλις έφτασαν στην περιοχή τα μέλη του ΤΕΝΞ πραγματοποίησαν έρευνα περιμετρικά του ευρήματος με τη χρήση στρατιωτικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών της Μονάδας, καθώς και ερευνητή ναρκών, οπότε και εντοπίστηκαν δύο ακόμη βλήματα του ίδιου τύπου, αλλά και υπολείμματα από βλήμα όλμου αγνώστων στοιχείων και δια­μετρήματος. Μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης του χώ­ρου, όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Πεδίο Βολής του Αυλώνα για να καταστραφούν. 

Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα είχαν ο νέος ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας, στο γραφείο του, και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τσεχίας και νεοεκλεγείς πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στρατηγός Petr Pavel, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, έπειτα από σχετική πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ. Κωσταράκου. Οι δυο τους επισκέφτηκαν το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων, κα­θότι ο Τσέχος αρχηγός προέρχεται από τις Ει­δικές Δυνάμεις, και παρακολούθησαν εντυπω­σιακή επίδειξη αυτών και της Αεροπορίας Στρατού. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Τσέχος ήταν ο νικητής στην πρόσφατη (αρχές Σεπτεμβρίου) εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ με ανθυποψήφιό του το στρατηγό Κωσταράκο. Τώρα, στις 13 Νοεμβρί­ου, ο Έλληνας αρχηγός θα είναι υποψήφιος ξανά για την αντίστοιχη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, με πολλές πιθανότητες εκλογής, οπότε οι δύο αρχηγοί θα έχουν πολλά κοινά να συζητήσουν, πέραν των καθαρώς στρατιωτικών θεμάτων. 

Στις 13 Νοεμβρίου η 332 Μοίρα Παντός Καιρού γιορτάζει την επέτειο των 25 ετών από τη συγκρότησή της, με ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της, την 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας. Η 332 Μοίρα όπως και η αδελφή 331 Μοίρα πιο μπροστά συγκροτήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '80 προκειμένου να ενταχθούν σε αυτές τα 40 Mirage-2000 που αποκτήθηκαν από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της τότε «αγοράς του αιώνα» από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. 

(ΚΑΡΦΙ-08/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger