Αρχική » » Η φωνή σμηναγού των F-16 που ήχησε από τους αιθέρες της Θεσσαλονίκης

Η φωνή σμηναγού των F-16 που ήχησε από τους αιθέρες της Θεσσαλονίκης


Η φωνή του αντήχησε στους αιθέρες της Θεσσαλονίκης και στις ψυχές των Ελλήνων. Το αυθόρμητο μήνυμά του προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλη τη χώρα. Αρκούσαν μερικές λέξεις του σμηναγού Σωτήριου Στράλη, χειριστή του F-16 που εντυπωσίασε με τους ελιγμούς του μετά τη χθεσινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, για να γίνει το πρόσωπο της ημέρας. «Ελληνες, κρατήστε ψηλά το κεφάλι» είπε από το κόκπιτ του F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και ο κόσμος σήκωσε τα μάτια του στον ουρανό μαζί με το φρόνημά του.

«Χρόνια πολλά, Θεσσαλονίκη! Χρόνια πολλά, Μακεδονία! Χρόνια πολλά, Ελλάδα» ευχήθηκε από ψηλά,...
στέλνοντας τις ευχές της Πολεμικής Αεροπορίας στους Ελληνες από το Ορμένιο μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο.

Στροφές, roll τεσσάρων σημείων, high speed pass και πολλοί ακόμα εντυπωσιακοί ελιγμοί ήταν στο «μενού» της χθεσινής επίδειξης του Βεροιώτη σμηναγού, που έχει πάρει τον τίτλο του κορυφαίου πιλότου του ΝΑΤΟ το 2011.

«Την ώρα της πτήσης είμαι απομονωμένος. Δεν ακούω αυτό που λέει ο narrator, δεν ακούω τις αντιδράσεις του κόσμου. Δεν ακούω τον εθνικό ύμνο, αν και ξέρω ότι παίζει. Η ικανοποίηση και η υπερηφάνεια έρχονται μετά την προσγείωση, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την αγάπη του κόσμου και βλέπεις ότι αυτό που κάνεις έχει ανταπόκριση» σημείωσε μετά το πέρας της πτήσης.

Ο σμηναγός Σωτήριος Στράλης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997. Το 2002 τοποθετήθηκε στην 116 Π.Μ./ 336η Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Η Corsair ΙΙ, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στην 115 Π.Μ./ ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2005 υπηρετεί στην 340ή Μοίρα. Εχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Μαρία Μαθιοπούλου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-29/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger