Αρχική » » Τροπολογία « χωρίζει» στα δυο τις γυναίκες ΕΠΟΠ

Τροπολογία « χωρίζει» στα δυο τις γυναίκες ΕΠΟΠ


ΠΟΕΣ: ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ. 
Η ρύθμιση καταρ­γεί την υποχρέω­ση των γυναικών ΕΠΟΠ, που επέστρεφαν από άδεια κύησης-τοκετού να βρί­σκονται σε μονά­δες πρώτης γραμ­μής μέχρι τη συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας. 
Καταργείται η υποχρεωτική 7ετής υπηρεσία σε μονάδες πρώτης γραμμής για όσες επιστρέφουν από άδεια κυήσεως. 

Μητέρες «δύο ταχυτήτων» βλέπουν οι στρατιωτικοί πίσω από την τροπολο­γία του ΥΠΕΘΑ που ρυθμίζει τις τοποθετήσεις των γυναικών ΕΠΟΠ μετά από άδεια κύησης - τοκετού, με αποτέλεσμα οι Ενώσεις για άλ­λη μια φορά να «βράζουν». 

Αυτό, μάλιστα, μετά από την ανακοίνωση ενός μέτρου που κατά το υπουργείο λήφθηκε για να κάνει καλύτερη... τη ζωή των γυναικών ΕΠΟΠ. Η κόν­τρα ξεκίνησε όταν το υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας, με τροπολογία της ΑΝΥΕΘΑ, Φώφης Γεννηματά, που εισήχθη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης «Ρυθμίσεις θεμά­των Εφοδιαστικής», και ψηφίστηκε στη Βουλή, άλλαξε το υφιστάμενο καθεστώς για τις γυναίκες ΕΠΟΠ, καταργώντας την υποχρέωση οι γυναίκες ΕΠΟΠ μέχρι τη συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας να τοπο­θετούνται σε μονάδες πρώτης γραμμής παραμεθόριων περιο­χών, ακόμη και μετά την άδεια κύησης. 

Δίνεται, δηλαδή, η δυνατότη­τα στις ΕΠΟΠ που επιστρέ­φουν στην ενεργό υπηρεσία μετά από άδεια κύησης-τοκετού και έχουν συμπληρώσει πενταετή υπηρεσία, να μπο­ρούν να υπηρετήσουν για δυο χρόνια στον τόπο που επιθυμούν, εφόσον όμως οι επιχει­ρησιακές ανάγκες το επιτρέ­πουν. 

Εύλογες απορίες 

Και εδώ μπαίνει το πρώτο ερώτημα των στρατιωτικών: Και τι γίνεται αν δεν το επιτρέ­πουν οι υπηρεσιακές ανάγκες; Παράλλη­λα, και ενώ το ΥΠΕΘΑ υποστηρίζει πως με τον τρόπο αυ­τόν οι ΕΠΟΠ αποκτούν τα ίδια δικαιώματα με τα μόνιμα στελέχη και διευκολύνεται η οικογενειακή τους ζωή και η ανατροφή των παιδιών τους στα πρώτα έτη της ηλικίας τους, η ΠΟΕΣ χαρακτηρίζει την τροπολογία «εξόφθαλμα αντισυνταγματι­κή», αφού όπως αναφέρουν οι στρατιωτικοί ανακυκλώνει την υφιστάμενη αθέμιτα άνιση μεταχείριση ανάμεσα στις μη μονιμοποιημένες και τις μονιμο­ποιημένες ΕΠΟΠ, εμπεδώνον­τας το καθεστώς ΕΠΟΠ «δύο ταχυτήτων». 

Και αυτό γιατί, όπως λένε οι στρατιωτικοί, οι πρώτες δι­καιούνται να παραμείνουν για μόλις δύο χρόνια στον τόπο προτίμησης μετά την άδεια κύησης-τοκετού, ενώ οι τελευ­ταίες για πέντε χρόνια. 

Με αφορμή, μάλιστα, αυτή την τροπο­λογία η ΠΟ­ΕΣ άρπαξε την ευκαιρία να στείλει και μήνυμα στη Φ. Γεννηματά πως οι στρα­τιωτικοί της ΠΟΕΣ θα προτιμούσαν από την ΑΝΥΕΘΑ να έχει υποβάλει τροπολογία για τη συμμόρφωση του ΥΠΕΘΑ με την απόφα­ση του ΣτΕ για τις αποδοχές τους, θέμα το οποίο, όπως της αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ας μη διαφεύγει ότι αφορά και εσάς». 

Κώστας Αττίας
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-04/10/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger