Αρχική » » Η άσκηση «Πυρπολητής» φέτος υπό το βλέμμα του γ.γ. του ΝΑΤΟ

Η άσκηση «Πυρπολητής» φέτος υπό το βλέμμα του γ.γ. του ΝΑΤΟ


Κάθοδος από ελικόπτερο στην περσινή άσκηση «Πυρπολητής». 

ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «Πυρπολητής», όπου θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός μονάδων και από τους τρεις κλάδους, θα παρακολουθήσει -συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο- ο γενι­κός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που επισκέπτεται τη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα, 

Η διεξαγωγή του «Πυρπολητή» έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου στην περιοχή του Αργοσαρωνικού, σε... μία περίοδο που οι Τούρκοι προκαλούν τόσο στο Αιγαίο όσο, κυ­ρίως, στην Κύπρο, παραβιάζοντας την κυπριακή ΑΟΖ με το ερευνητικό σκά­φος «Barbaros» και πολεμικά πλοία. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρί­σκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η ενεργοποίηση της δύναμης «Δέλτα» και η πραγματοποίηση του «Πυρπολητή» την ερχόμενη Πέμπτη. 

Ο κ. Αβραμόπουλος προσκάλεσε τον νέο γενικό γραμματέα του ΝΑ­ΤΟ, που θα πραγματοποιήσει την πρώ­τη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλά­δα στις 29 Οκτωβρίου, να παρακολου­θήσουν μαζί την άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων και, όπως αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου, ο κ. Στόλιενμπεργκ αποδέχθηκε την πρόσκληση. Εκτός απροόπτου θα επιβιβαστούν σε φρε­γάτα του Πολεμικού Ναυτικού και από εκεί θα δουν την «ελίτ» των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράση με σενάριο για την αντιμετώπιση «εχθρικής απειλής». 

Α. Κούτρας 
(Εφ. Δημοκρατία-24/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger