Αρχική » » ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: ΠΟΙΟ ... ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ!

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: ΠΟΙΟ ... ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ!


• ΡΕΖΙΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΄40 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. 
• "ΞΕΧΑΣΕ" ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΩΝ. 

του Στέφανου Χίου 

Ότι δεν τα πάει καλά με την Θρησκεία εί­ναι γνωστό. Ότι στο παρελθόν έχει απα­σχολήσει τη δημοσιότητα με τις νομικές του απόψεις στην πολύκροτη δίκη των Ελλήνων Σαϊεντολόγων που "φακέλω­ναν" πολίτες, πολιτικούς και όλη την κοινωνία κι αυτό εί­ναι γνωστό. Αλλά ότι θα "ξεχνούσε"(τάχα) να παραστεί στην Ιερή Δοξολογία για τους αγωνιστές του 1940 που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι αυτός υπουργός σήμε­ρα και να λέει μπούρδες στα κανάλια της διαπλοκής και των νταβατζήδων, αυτό νομίζουμε ότι ξεπερνάει την αν­θρώπινη υπομονή και περισσεύει σε θράσος και υποκρι­σία. Όλα όσα έγιναν χθες με τα καμώματα Λοβέρδου, εκθέτουν την "τραβεστί" συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και εξευτελίζουν το εθνικό φρόνημα των πολιτών αλλά και της πατρίδος. 

Τα γεγονότα αναλυτικά (όπως κατεγράφησαν με δυσμε­νείς χαρακτηρισμούς από το σύνολο σχεδόν των ...δημοσιογράφων)για να αντιληφθείτε το πολιτικό "ποιόν" του ανδρός: 

-Χωρίς την παρουσία του υπουργού Παιδείας τελέστηκε χθες το πρωί η δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ακολούθησε αλλά και προηγήθηκε έ­να απίστευτο αλαλούμ καθώς η δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έγινε για πρώτη πιθανόν φορά στα χρονικά από το 1944 (μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος), χωρίς παρουσία υπουργού Θρησκευμά­των! Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζει το "βαρύ πεπόνι" της πολιτικής, δεν τον ενημέρωσαν! Η δοξολογία καθυ­στέρησε να ξεκινήσει, οι ιερείς περίμεναν μάταια την ά­φιξη του υπουργού, ο ίδιος όμως εκείνη την ώρα κατέ­θετε στεφάνι και έκανε την εμφάνισή του στο Σύνταγμα για την μαθητική παρέλαση! Ποιο Λοβέρδος δεν γίνεσαι κατά το κοινώς ελληνικόν... 

Ειδικότερα ο Πασόκος υπουργός, όταν ρωτήθηκε για τους λόγους της απουσίας του από την δοξολογία, έκα­νε ότι εξεπλάγην και απέδωσε την απουσία του σε κακή συνεννόηση με τους συνεργάτες του, καθώς κανείς δεν τον ειδοποίησε ότι έπρεπε να παραστεί στη δοξολογία. Μάλιστα μετά το τέλος της παρέλασης, ο υπουργός διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση, την οποία ανέθεσε στην διευθύντρια διοικητικού του Υ.ΠΑΙ.Θ κ. Διονυσοπούλου, σχετικά με τις παραλείψεις που υπήρξαν στο πρόγραμμά του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Μιλάμε ότι ο τύπος είναι για τα πανηγύρια. Αλλά μάλλον ούτε για τα πανηγύρια γιατί προσβάλλουμε κι αυτά. 

Δεν έφτανε η γκάφα, μετά την παρέλαση στήθηκε μπροστά στα αγαπημένα του μικρόφωνα (πίσω από τα κάγκελα) και με πρωτοφανή ναρκισσισμό, ο πολιτικός της Νέας Τάξης Πραγμάτων, έκανε και δηλώσεις. Ευχήθηκε να μην υπάρξει άλλη χρονιά που να είναι τό­σο αστυνομοκρατούμενη η παρέλαση και αναφέρθηκε σε κάποιους που διαφωνούν. Δεν τους κατονόμασε μά­λιστα. Νωρίτερα, όπως είπε ο ίδιος, δεν άργησε να πάει στην Δοξολογία που προηγείται γιατί δεν είχε ενημερω­θεί ότι έπρεπε να πάει... 

"Δεν πρέπει να επανέλθουμε σε πρόσφατα γεγονότα του παρελθόντος όπου δεν υπήρχε ιερή στιγμή, ήταν ό­λες ίδιες και ο καθένας μπορούσε να εκφράσει αυτό που θα ήθελε διαλύοντας παρελάσεις, μη επιτρέποντας να γίνουν παρελάσεις ή σταματώντας τις. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ορισμένες εξαιρέσεις. Όλες οι μέ­ρες είναι μέρες ελευθερίας για τον καθένα να εκφράσει στα όρια του Συντάγματος, του νόμου τις διαμαρτυρίες του, να πει τις απόψεις του. Υπάρχουν όμως και λίγες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστού­με". Άρες, μάρες... 

Εκτός όμως από υπουργός της Θρησκείας ΜΑΣ ο Λοβέρδος (Λουέρντι για όσους τον λοιδορούν εδώ και χρό­νια, θυμίζοντας του τις διασυνοριακές του επαφές), λη­σμόνησε και κάτι ακόμα. Ότι ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης. 

Κάθε χρόνο πριν την παρέλαση γίνεται η δοξολογία και είθισται να πηγαίνει σε αυτή ο πολιτειακός παράγων που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην παρέλαση, δηλα­δή ο υπουργός Παιδείας. Φέτος όμως δεν πήγε γιατί ό­πως είπε δεν ενημερώθηκε.. Έτσι ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να διατάξει ΕΔΕ! Μια ζωή τα γνωστά καρα­γκιοζιλίκια. Την απόφασή του την ανέβασε και στο face- book. Έγραψε: 

"Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολο­γία στον Άγιο Διονύσιο: Διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφω­ση του προγράμματος μου, ως Υπουργού. 

Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου. 

Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση. Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλ­λος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη". Τι να πεις γι αυτόν τον τύπο. Μόνον ντροπή... 

Όσοι σχολίαζαν χθες τα καμώματα ντροπής του Λοβέρ­δου, θύμιζαν στους συνδαιτυμόνες τους ότι ο κ. υπουργός έχει βεβαρυμμένο παρελθόν, όταν η συζήτηση για τον ίδιο πάει στη θρησκεία. Και το παρελθόν αυτό αφο­ρά τον συσχετισμό που έχει επιχειρηθεί με τους Έλληνες Σαϊεντολόγους, γεγονός που δεν ξεχνιέται εύκολα. Το 1999 έγινε η δίκη για το περιβόητο "φακέλωμα" που αποκαλύφθηκε για τους παραθρησκευτικούς αιρετι­κούς που εκπροσωπούσε ο μεγάλος Έλληνας συνταγματολόγος. 

Δεκαεπτά άτομα, μέλη της θρησκευτικής οργάνωσης, βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Δικηγόροι υπεράσπισης ήταν ο υπουργός του ΠαΣοΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο Γεώργιος Μαύρος (ο οποίος σκο­τώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004 στο δυστύχημα με το ελικόπτερο Σινούκ). 

Ο κ. Λοβέρδος ήταν συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των 17 κατηγορούμενων σαϊεντολόγων και τότε είχε δη­λώσει: "Εμείς ισχυριζόμασταν ατομικά ότι δεν είχαν γί­νει οι "παρακολουθήσεις", όπως έλεγε το δικαστήριο. Α­νακρούσαμε τις κατηγορίες μία προς μία. Ισχυριστήκα­με ότι αυτά ήταν υπερβολές και πως δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Οι πελάτες μου ήταν δύο αξιοσέβαστοι επιχειρηματίες. Όλοι τους ανακηρύχθηκαν αθώ­οι". Επίσης, ο κ. Λοβέρδος θα πει ότι "δεν είχαν βρεθεί ντοκουμέντα" και ότι "ήταν τρομακτικά υπερβολική η μομφή. Μιλούσαν για προδοσίες. Μπορεί να ήταν ελκυ­στικά δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά αυτά τα στοιχεία, αλλά στο δικαστήριο δεν είχαν αντίκρισμα. Επιχείρησαν να μεγεθύνουν την υπόθεση".

Από τότε μέχρι σήμερα, πολλοί θυμίζουν ότι η σχέση του Λοβέρδου με την Ορθοδοξία έχει την σχέση που έ­χουμε εμείς με την αεροναυπηγική της NASA.

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-29/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger