Αρχική » » Είμαστε έτοιμοι;

Είμαστε έτοιμοι;


Ένας λαός που περιτριγυρίζεται από λύκους πρέπει να συσπειρώνεται. 

Στα σύνορά μας έχουμε: Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία. Στην Τουρκία κυβερνά ένας καβαλημένος Οθωμανός, που νομίζει ότι ολόκληρη η Βαλκανική, οι μισές αραβικές χώρες αλ­λά και τα.. .περίχωρα της Βιέννης ανήκουν στην πάλαι ποτέ «Αυτοκρατορία της χαντζάρας». Καθημερινά ο δερβίσης αυτός δίνει δείγματα του πώς σκέφτεται. Μπορεί η Ελλάδα να τον εμπιστευτεί; Όσο μπορεί να εμπιστευτεί το αρνί τον χασάπη! 

Στη Βουλγαρία τα πράγματα είναι πιο ήρεμα. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής τριβές με τη χώρα μας, η...
Βουλγαρία δεν έχει συνέλθει ακόμη από την αλλαγή του ρολογιού της κι έτσι πάμε δίπλα, στα Σκό­πια. Εδώ είναι να τρελαίνεσαι! 

Οι απόγονοι του... κάθε καρυδιάς καρύδι την έχουν δει ότι η σκούφια τους βαστά­ει από τους Μακεδόνες! Είπε μια.. ια ο Τίτο (άλλη ψωνάρα κι εκείνος) στην προσπάθεια του να κρατήσει ενωμένες διαφορετικές φυ­λές, φάρες και, τελικά, χώρες, και οι Σκο( ρ) πιανοί το δέσανε σκοινί κορδόνι! Γιγάντια αγάλματα του Αλεξάνδρου και του Φιλίπ­που, κέρινα ομοιώματα, «μακεδονομανία» του κερατά. Ίσως δεν έχουν άδικο. Από κα­ταβολής κόσμου τα τέκνα άγνωστου πατρός και προελεύσεως πιστεύουν βαθιά μέ­σα τους ότι ο μπαμπάς τους είναι τουλάχι­στον «πέντε αστέρων», ασχέτως αν κατα­λήγουν στο σχήμα των πέντε δακτύλων! Εκεί, λοιπόν, στις όχθες του Βαρδάρη, οι δι­άφοροι τυχάρπαστοι, που την είδαν «πολι­τικοί», προσπαθούν να φτιάξουν Ιστορία, να φτιάξουν παράδοση και να βρουν ρίζες. Έλα, όμως, που αυτά δεν υπάρχουν στην αγορά! Τους εμπιστεύεσαι; Όσο ο συντα­ξιούχος τον. .. Τόμσεν! 

Λίγο πιο πέρα, οι Αλβανοί! Εδώ να δεις και να φρίξεις! Αφού μάζεψαν ζεστό χρήμα από δω και το έριξαν στα μπετά και τα ξε­νοδοχεία στην πατρίδα τους, τώρα θέλουν και... εξοχικά στην Ελλάδα! Όχι ότι όσα λέ­νε έχουν βάση. Κατσαπλιάδες, μισθοφόροι σφαγείς και πληρωμένοι δολοφόνοι υπήρξαν, ιστορικά. Έλα, όμως, που το χαμηλό επίπεδο ποτίζεται πιο εύκολα με εθνικιστικές κορόνες. Τους ταΐσε «Μεγά­λη Αλβανία» ο Μπερίσα, πήρε τη σκυτάλη ο κρεμανταλάς ο Ράμα και... ετοίμασε ράμμα­τα για τη Σερβία, με τη σκέψη στο Κοσσυφοπέδιο, στην Ήπειρο και σε... ολίγα Σκόπια! Δεν θέλουν πολύ οι κατσαπλιάδες για να βγουν στους δρόμους, να ει­σβάλουν στη Δερβιτσάνη και να απειλούν το ελληνικό στοιχείο ή να κάψουν περιου­σίες Σέρβων στο Κόσοβο. Τους εμπιστεύεσαι; Όσο ο ψηφοφόρος τους πολιτικούς! Απ' όπου κι αν κοιτάξουμε, λοιπόν, έχουμε χώρες που μας κοιτάζουν περίεργα. Τι κά­νει μια χώρα, ένας λαός, όταν την περιτριγυρίζουν οι λύκοι; Συσπειρώνεται, ενώνεται, τα βρίσκουν όλοι μεταξύ τους και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για όλα! Εμείς είμαστε; 

Η ΑΚΙΣ
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger