Αρχική » » Ποιές οι νέες ρυθμίσεις στη υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών

Ποιές οι νέες ρυθμίσεις στη υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών


Προωθήθηκε από την Αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννήματα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση σε ΦΕΚ, η Τροποποίηση του ΠΔ. 432/1983 «Υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών των οικογενειών τους».

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Δια­τάγματος: 

α. Διασφαλίζεται το δικαίωμα άντλησης υγει­ονομικής περίθαλψης και από τους δύο συζύ­γους ανεξαρτήτως φύλου και επαγγελματικής ιδιότητας. Η προηγούμενη διάταξη έδινε το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης στη σύζυγο του στρατι­ωτικού, ενώ για το σύζυγο του γυναικείου στρατιωτικού προσωπικού έθετε ως προϋπόθεση τυχόν ανικανότητα ή χαμηλό μηνιαίο εισόδημα. Οι σύζυγοι στρατιωτικών αποκτούν πλέον δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης με τους ίδιους όρους, ανεξάρτητα από το φύλο τους. 

β. Για λόγους ισονομίας, το δικαίωμα της υγειονομι­κής περίθαλψης που αφορούσε σε κορίτσια άγαμα... ηλι­κίας πανω από 21 ετών με χαμηλό εισοδήματα, επεκτεί- νεται και στα άρρενα τέκνα. Εξισώνονται τα όρια ηλι­κίας αυτών- άγαμα άνεργα τέκνα (ανεξαρτήτως φύλ­λου)- μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικί­ας τους. 

γ. Παρατείνεται το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλ­ψης για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς ή διδακτο­ρικού φοιτητές μέχρι τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους αντί του μέχρι πρότινος 21ου έτους, ρυθμίζοντας έτσι το πρόβλημα της ακάλυπτης υγειονο­μικής περίθαλψης των τέκνων-φοιτητών των στρατιωτι­κών άνω των 21 ετών. 

δ. Διατηρούν το δικαίωμα για λήψη παροχών ως μέλη οικογένειας, τέκνα τα οποία έχουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) έστω και αν εργάζονται ή απασχολούνται. 

ε. Τα αδέλφια στρατιωτικών, που δεν δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη από άλλο ασφαλιστικό φορέα και έχουν αναπηρία άνω του 67%, αποκτούν το δικαίωμα αυτό ανεξάρτητα από το φύλο τους. 

στ. Ο/Η διαζευγμένος/η σύζυγος άμεσα ασφαλισμένου μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να διατηρήσει το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης. 

ζ. Παρέχεται για πρώτη φορά στα άτομα με Μεσογει­ακή, Δρεπανοκυτταρική και Μικρο-δρεπανοκυτταρική αναιμία το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης από τους γονείς τους σε περίπτωση περιστασιακής απα­σχόλησης 

(ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-12/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger