Αρχική » » «Ο ΝΟΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»

«Ο ΝΟΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»


✓ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: Μόνο ένα από τα 15 προγράμματα που ζήτησε το ΓΕΣ έχει υλοποιηθεί. 
✓ Επίθεση από τους κατασκευαστές αμυντικού υλικού, οι οποίοι κάνουν λόγο για «νόμο μη εξοπλισμών». 

Νόμο «μη εξοπλισμών» αποκαλούν πολλές φο­ρές το νόμο Βενιζέλου, τόσο τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και οι Έλληνες Κατασκευαστές Αμυ­ντικού Υλικού, οι οποίοι απέστειλαν επιστολή προς το υπουργείο, καταγράφοντας μία προς μία τις αδυναμίες του και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ότι οι προκηρυχθέντες διαγωνισμοί προμηθειών δεν μπορούν να υλο­ποιηθούν. 

Αυτό ακριβώς είναι που προκαλεί πανικό στα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς δεν ...
έχουν τη δυνατότητα να κά­νουν καμία προμήθεια ούτε απα­ραίτητων ανταλλακτικών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την έναρξη ισχύος του νόμου Βε­νιζέλου μόνο ένα από τα 15 προ­γράμματα που έχει ζητήσει το ΓΕΣ έχει υλοποιηθεί. 

Σύμφωνα με την επιστολή του ΣΕΚΠΥ, οι 30 διαγωνισμοί που έχει προκηρύξει η ΓΔΑΕΕ, που αφορούν σε προμήθεια υλικών και υπηρεσιών για τις Ένοπλες Δυνάμεις κινδυνεύουν να απο­βούν άκαρποι, γιατί σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο ΣΕΚΠΥ, οι ακολουθούμενες διαδικασίες είναι δυνατό να αποτύχουν για τους παρακάτω λόγους: 

1. Τεράστιος αριθμός Γενικών και Ειδικών Όρων, με αποτέ­λεσμα την αδυναμία εκπλήρωσής τους.
2. Υπερβολική στενότητα χρό­νου αντίδρασης και προετοι­μασίας. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι οι 14 από αυτούς τους διαγω­νισμούς προκηρύχθηκαν μεταξύ 5 και 20 Αυγούστου, που πολλές εταιρίες είναι κλειστές και το Δη­μόσιο υπολειτουργεί. 
3. Προκήρυξη Διαγωνισμών χωρίς να έχει προηγουμένως ψηφιστεί η Εγχώρια Αμυντική Βι­ομηχανική Στρατηγική. 

Οι Έλληνες κατασκευαστές αμυντικού υλικού προτείνουν άμεσα διαβούλευση, ώστε να κα­θοριστούν νέοι ρεαλιστικοί όροι, που θα οδηγήσουν σε υλοποίηση προμηθειών μέσα σε καθεστώς διαφάνειας. 

Διαφορετικά, αφήνουν να εν­νοηθεί ότι θα δημιουργηθούν με­γάλα προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες δε θα έχουν δυνατότητα να προμηθευτούν ού­τε ανταλλακτικά, με άμεσες συ­νέπειες στην εθνική μας άμυνα. 

(ΕΞΕΛΙΞΗ-28/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger