Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 11 Οκτ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 11 Οκτ 2014


✓ Η τελετή απονομής της Πολεμικής Σημαίας στο επίλεκτο Ει­δικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Καλίνσκη» στη Νέα Πέραμο Αττικής, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου. Την Πολεμική Σημαία επέδωσε στο διοικητή του ΕΤΑ ο καταδρομέας αρχη­γός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Το ΕΤΑ συγκροτήθη­κε το 1959 ως οργανική υπομονάδα της ΣΧΑΛ και μέχρι το 1965, οπότε και συγκροτήθηκαν επισήμως οι Μοίρες Αλεξιπτω­τιστών, ήταν το μόνο τμήμα αλεξιπτωτιστών με επιχειρησιακές αποστολές· Από 1/4/1998, το ΕΤΑ έγινε ανεξάρτητη υπομονάδα υπό το τότε 13ο ΣΑΚ, το οποίο με τη σειρά του το 2001 αναδιοργανώθηκε σε 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων - «Ιερός Λόχος». Το 2000 μεταστάθμευσε από τον Ασπρόπυργο, που βρισκόταν ως τότε, στη σημερινή του θέση στη Νέα Πέραμο εντός του στρατοπέδου του ΚΕΕΔ.... 

✓ Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 ολοκληρώθηκαν το 10ο και το 11ο Σχολείο Διαφυγής Ιπταμένων αντίστοιχα, στην 31η Μοί­ρα Επιχειρήσεων Έρευνας-Διάσωσης στην Ελευσίνα και εκπαιδευόμενοι ήταν νέοι ανθυποσμηναγοί της 86ης Σει­ράς Ιπταμένων. Το ΣΔΙ είχε διάρκεια δύο εβδομάδες και περιλάμβανε διαδικασίες όπως: Κατεύθυνση Αλεξιπτώτου-Διαδικασίες Προσγείωσης, Επικοινωνίες, Πρώτες Βοήθειες, Διαφυγή (ναυτιλία εδάφους, παραλλαγή- απόκρυψη, κίνηση σε εχθρική περιοχή), Επιβίωση (κατα­λύματα, φωτιά, νερό, τροφή, παγίδες κ.λ.π.), Βολές (εξοι­κείωση με φορητό οπλισμό), Αιχμαλωσία-Αντίσταση στην Ανάκριση-Δραπέτευση, Διαδικασίες Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (CSAR). 

✓ Παρουσία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων του Σκαρα­μαγκά η τελετή της (δεύτερης ουσιαστικά) καθέλκυσης του υπο­βρυχίου «Πιπίνος» και της ονοματοδοσίας του από τον ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο. Η τελετή έγινε χοροστατούντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και σε αυτήν παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεΐμαράκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνη­σης Ευ. Βενιζέλος, η ΑΝΥΕΘΑ Φ. Γεννηματά, ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λα­μπρόπουλος, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος, ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, ΓΕΑ αντιπτέραρχος (I) Ευ. Τουρνάς και ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς. Παρόντες ήταν ακόμη οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράγοντες της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, ακόλουθοι άμυνας ξένων χωρών και οι εργαζόμενοι στα ΕΝΑΕ. 

(ΚΑΡΦΙ-11/10/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger