Αρχική » » Αρχαιολογικοί θησαυροί

Αρχαιολογικοί θησαυροί


Σε 2.000 χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες θα είμαστε εμείς. Εκείνοι της κλασικής περιόδου, οι αλεξανδρινοί κ.ο.κ. θα αποκαλούνται προϊστορικοί. Για φαντάσου… 

Από τον 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ 

Ας υποθέσουμε (Θεός φυλάξοι) ότι έχει γίνει πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ - Ρω­σίας - Κίνας, δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο και έρχονται εξωγήινοι (από αυτούς που κυριαρχούν στα βιβλία με τους Νεφελίμ) για να κάνουν ανασκα­φές στην Ελλάδα, και ανακαλύπτουν οικία ψηφοφόρου του Βενιζέλου, του ΓΑΠ, οποιουδήποτε που έχει αντί­στοιχο πολιτικό... βεληνεκές. 

Τι άξιο λόγου θα βρουν; Τι είναι εκείνο που θα υποχρεώσει τα ΜΜΕ του Σειρίου να διακόπτουν ανά ημίω­ρο για...
να μεταδίδουν νέα; Πάμε στο πρώτο ντοκουμέντο του σύγχρονου μεγαλείου: Ένα DVD Box με τις κα­λύτερες στιγμές της πασοκάρας. Από την 3η του Σεπτέμβρη έως το Ωνάσειο, τη ροζ βίλα, τους μάγους, τα φυ­λαχτά, τις ξεματιάστρες απαιτούνται τουλάχιστον καμιά δεκαριά ντιβιντιά. 

Τα καλύτερα του Σημίτη, τα «μακέτα», τα «Ίμια», οι Ολυμπιακοί Αγώνες με τις τσιμινιέρες στην έναρξη, η Γιάννα, τα μπλε αγγελά­κια, ο Οτσαλάν, το ΧΑΑ γεμίζουν καμιά δεκαριά ντιβιντί. Κι ύστερα ο Γιώργος με τα ανεπανάληπτα «Λε­φτά υπάρχουν», Καστελόριζο, ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, κάλτσες (αντί για κάλπες), σαρδάμ, αμερικανιές, τα πάντα όλα. 

Τζατζίκι 

Για να καλύψεις τον χρυσούν αιώνα του Γιωργάκη, βάλε ακόμα 15 ντιβιντί κι ύστερα ακόμα μια νταλίκα για να χωρέσεις τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, μαζί με την κρατική μπεμβεδάρα του και το πρωθυπουργικό αεροσκά­φος. Πάμε στο δεύτερο εύρημα: Ένα αυτόγραφο του Καμίνη ,το οποίο έχει καρφιτσωθεί σε κόκκινη κάλτσα, την οποία φόρεσε ο Γιάννης Μπουτάρης όταν απεύθυνε χαιρετισμό σε παρέλα­ση ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη. Και μετά; Έχουμε κι άλλα ευρήματα; Αμέ, πάμπολλα. Να έχουν να ασχολούνται οι εξωγήινοι αρχαιολόγοι επί χιλιετίες. 

Εχομεν ασύλληπτες βίλες καναλαρχών σε βόρεια και νότια προάστια. Ιδιωτικά συμφωνητικά για εκχώρη­ση δικαιωμάτων τουρκικών τηλεο­πτικών σειρών. Βρήκαμε φθαρμένες γόβες της Μαρίας Ρεπούση, αντίτυ­πα από το Ζάππειο I και σπαράγματα από το Ζάππειο II. Αδέσποτες βαλί­τσες γεμάτες με ευρώ. Λίθινες πλάκες με τις 200 εντολές του Λένιν προς το ΚΚΕ κι άλλες τόσες του Στάλιν. 

Σκουριασμένα κυτία κονσέρβας σε κιβώτιο που έφερε την επιγραφή «Τρίτος - Τέταρτος - Πέμπτος Γύ­ρος». Ένα βαρέλι πετρελαίου Βε­νεζουέλας, αμπαλαρισμένο προσε­κτικά με αναγραφόμενο όνομα πα­ραλήπτη «Αλέξης Τσίπρας» και μια επανίδρυση του κράτους με μπόλικο τζατζίκι. Άφωνα τα ούφατα με τα ελ­ληνικά καλούδια! 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-09/09/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger