Αρχική » » «Άνοιγμα» στον Α/ΓΕΕΘΑ

«Άνοιγμα» στον Α/ΓΕΕΘΑ


✓ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΣ.
✓ Η Ομοσπονδία καλεί τον στρατη­γό Κωσταράκο να αναλάβει θεσμι­κές πρωτοβου­λίες απέναντι στην οικονομική αφαίμαξη των στρατιωτικών. 

Οι τεταμένες σχέσεις του ΓΕΕΘΑ με τις Ενώσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών δεν απέτρεψαν την «επίθεση φιλίας» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, που εκδηλώθηκε με την αποστολή επιστολής προς τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και με την οποία η ΠΟΕΣ παρακαλεί τον Α/ΓΕΕΘΑ να σταθεί, όπως αναφέρει, «απέναντι στους καπηλευτές μας, που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς». 

Η επιστολή της ΠΟΕΣ δεν αφήνει, μάλιστα, να πάει ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία αυτής της απευθείας ...επικοινωνίας και με το ξεκίνημά της απαντά με έμμεσο, αλλά ξεκάθαρο τρόπο σε όσους, πολίτικους και στρατιωτικούς, θέτουν θέμα «αναγνώρισης» των Ενώσεων, αφού θυμίζει πως «οι νόμιμα συσταθείσες με δικαστικές αποφάσεις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, μέλη μας, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτούμενες την ακύρωση της υπ' αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β' 3017/14-11-2012), καθ' ό μέρος αφορά στην αναδρομική από 01-8-2012 μείωση των αποδοχών όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεπεία της οποίας υποχρεωθήκαμε (από τον πρώτο ΕΠ.ΟΠ μέχρι και τον Α/ΓΕΕΘΑ) να επιστρέφουμε αποδοχές, τις οποίες είχαμε εισπράξει, ως αχρεωστήτως καταβληθείσες». 

Αφού, δε, εξιστορεί όλα τα βήματα που έκανε μέχρι και την κατάθεση της μήνυσης, σημειώνει πως η ΠΟΕΣ «θα εξαντλήσει όλα τα νομικά, συνταγματικά, δικονομικά και ηθικά όπλα που διαθέτει, προκειμένου να αποτρέψει οποι­αδήποτε περαιτέρω μείωση στους μισθούς και στα επιδόματά μας από τα επίπεδα του Ιουλίου 2012», και καλεί τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο να αναλάβει θεσμικές πρωτοβουλίες απέναντι στην οικονομική αφαίμαξη των στρατιωτικών αναφέροντας: «Αξιότιμε κε Αρχηγέ, θεωρούμε ότι στη νομική και ηθική αυτή "μάχη" θα πρέπει όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί, ως γνήσιοι Έλληνες πολίτες, να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί και να αποκρούσουμε φωνές, κελεύσματα και τακτικές που δεν μας αρμόζουν. Την κρίσιμη τούτη στιγμή του ορυμαγδού της νέας οικονομικής αφαίμαξης των συναδέλφων που φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση, παρακαλούμε, στο πλαίσιο των καθηκόντων σας, να υψώσετε το θεσμικό ανάστημά σας και να σταθείτε απέναντι στους καπηλευτές μας, που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Στη "μάχη" αυτή δεν περισσεύει κανείς». 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-06/09/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger