Αρχική » » Αυστηρές κυρώσεις για μίζες ετοιμάζει το υπουργείο Άμυνας

Αυστηρές κυρώσεις για μίζες ετοιμάζει το υπουργείο Άμυνας


Αυστηρές κυρώσεις για όσους λαμβάνουν μιζες για συμβάσεις προμήθειας υλικού ή υπηρεσιών, πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση μέσω τροπολογίας. Ειδικότερα με την τροπο­λογία προβλέπεται ότι τα ε­πίορκα στελέχη του υπουργείου Ά­μυνας που θα πιαστούν να δωροδοκούνται από εξοπλιστικές εται­ρίες, θα πρέπει να καταβάλλουν στο Ελληνικό δημόσιο σαραντα φο­ρές το ύψος της μιζας που εισέπραξαν. 

Σύμφωνα με τροπολογία που προανήγγειλε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και... θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή "θεσμοθετεί­ται ειδική ποινική ρήτρα διαφθο­ράς, ισόποση με το 40πλάσιο της αξίας παράνομων πληρωμών, χορηγήσεων ή ανταλλαγμάτων που έχουν δοθεί σε στελεχη του υπουρ­γείου Άμυνας για τη σύναψη συμ­βάσεων προμήθειας υλικού ή υπη­ρεσιών, επί ζημία του δημοσίου συμφέροντος". Η ίδια τροπολογία προβλέπει ότι δύο φορές το χρόνο θα κατατίθεται αναλυτική κατά­σταση στη Βουλή για την πορεία των συμβάσεων αντισταθμιστικών ωφελημάτων και ότι το σύνολο των συμβάσεων για υλοποίηση α­ντισταθμιστικών ωφελημάτων θα αποστέλλεται στο Ελεγκτικό Συνέ­δριο για προσυμβατικό έλεγχο νο­μιμότητας. 

(ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ-05/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger