Αρχική » » «Δώστε (σε 60 μέρες) τα λεφτά στις Εν. Δυνάμεις»!

«Δώστε (σε 60 μέρες) τα λεφτά στις Εν. Δυνάμεις»!


Με «καρφιά» (ευθέως) προς την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε 60 μέρες προθεσμία στο Δημόσιο για να συμμορφωθεί με την απόφαση για αποκατάσταση μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών, των αστυνομικών και των λιμενικών.

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, εξετάζοντας το ζήτημα, διέγνωσε ότι οι... αποφάσεις της Ολομέλειας που δικαιώνουν τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ενοπλες Δυνάμεις παραμένουν έως και σήμερα μόνο στα χαρτιά. Εάν εντός της προθεσμίας που έθεσε το ΣτΕ το Δημόσιο δεν συμμορφωθεί, τότε η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στις 28 Νοεμβρίου 2014 και μπορεί να αναγνωρίσει προσωπική ευθύνη προς αποζημίωση σε υπουργό ή όποιον άλλον αρμόδιο κρατικό λειτουργό ή φορέα κρίνει ότι ευθύνεται για αυτήν την παράλειψη!

Στο σκεπτικό της, με το οποίο ζητάει τη συμμόρφωση του Δημοσίου, η Επιτροπή του ΣτΕ επισημαίνει, μάλιστα: «Δεν συνιστά συμμόρφωση της Διοικήσεως η αόριστη αναφορά περί αποτιμήσεως του εν γένει δημοσιονομικού κόστους που συνεπάγεται η εφαρμογή της, ούτε, άλλωστε, η εκδήλωση της σαφούς προθέσεώς της για εφαρμογή της επίμαχης δικαστικής αποφάσεως και η αδιάστικτη αναγνώριση της αντίστοιχης υποχρεώσεώς της. Εξάλλου τα αναφερόμενα στις απόψεις της Διοικήσεως, με τα οποία επιχειρείται σύνδεση του ζητήματος της συμμορφώσεως προς τις προβλέψεις διαφόρων νομοθετημάτων ή τη διαπραγμάτευση του ίδιου ζητήματος με τη λεγόμενη τρόικα, δεν συνιστούν νόμιμα εμπόδια για την αιτούμενη συμμόρφωση ούτε δικαιολογούν προσωρινή αποχή από αυτήν, ως μη βασιζόμενα σε κάποια συνταγματική διάταξη ή αρχή».

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης, η οποία συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο, τονίζει ότι το Δημόσιο θα έπρεπε να έχει αρχίσει ήδη τη διαδικασία προκειμένου να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις και να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τις δημοσιονομικές συνέπειες της απόφασης και τον τρόπο αντιμετώπισής τους και άρα να έχει δρομολογήσει την επιστροφή των αποδοχών στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών κ.λπ. και την αποκατάσταση του μισθολογίου τους.

(Εφ.Δημοκρατία-13/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger