Αρχική » » Σύνταξη στα 58

Σύνταξη στα 58


✓ ΓΕΕΘΑ: «ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ».
✓ Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου τα Επιτελεία θα πρέπει να στείλουν τις όποιες αντι­προτάσεις τους για το σχέδιο νόμου. 

Αλλαγές στον ν. 3883/2010 προτείνει το ΓΕΕΘΑ που επηρεάζουν τις προαγωγές και τις αποστρατείες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με την πρόταση του ΓΕΕΘΑ προς τα Επιτελεία, τα οποία θα στείλουν τις αντιπροτάσεις τους έως τις 20 Οκτωβρίου, εισάγεται και στα στελέχη του ν. 2439/1996 ο θεσμός της κρίσης «κατ' απόλυτη εκλογή». 

Με τον τρόπο αυτόν, όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ οι στρατιωτικοί με διάφανο τρόπο θα ...
ξέρουν έγκαιρα τα απαιτούμενα για την εξέλιξή τους προσόντα και τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων θα κρίνουν χωρίς να υπάρχει καμία «σκιά» στις αποφάσεις τους. 

Το ΓΕΕΘΑ με τις προτάσεις του δίνει ακόμα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού τη δυνατότητα να μένει εκτός οργανικών θέσεων (ΕΟΘ), εφό­σον το επιθυμεί, ώστε να συμπληρώνονται 35 χρόνια υπηρεσίας (κατά κανόνα, όταν το στέλεχος θα είναι 53 ετών) - ή 40 χρόνια υπηρεσίας (58 ετών). Η δυνατότητα αυτή, μάλιστα, όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές, δεν συνδέεται με τις ασφαλιστικές και τις συνταξιοδοτικές διατάξεις ούτε τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Αντίθετα, καταργεί την άμεση και υποχρεωτική αποστρα­τεία (πλην αρχηγών και αντιστρατήγων και αντιστοίχων). Στον νόμο διευκρινίζονται, πάντως, οι περιπτώσεις αυτεπάγγελτης αποστρατείας, οι οποίες αφορούν τους επαγγελματικά ακατάλληλους ή ανεπαρκείς αξιωματικούς. 

Συνέχεια στη διοίκηση 

Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ ζητά, προκειμένου, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, να υπάρχει συνέχεια στη διοί­κηση και ξεκάθαροι κανόνες να είναι επιτρεπτή η αποστρατεία των ανωτάτων, πλην αρχηγών, δηλαδή, ταξιάρχων, υποστρατήγων και αντιστοίχων με κρίση «ευδοκίμως τερματίσας», μόνο για όσους συμπληρώνουν τέσσερα χρόνια στον βαθμό τους. Ελάχιστη θητεία των αντιστράτηγων και αντιστοίχων (πλην αρχηγών) αυτή του ενός έτους και υποχρέωση διετούς παραμονής όπου είναι δυνατόν, στις θέσεις στις οποίες συμπληρώνεται ο απαραίτητος χρόνος διοίκησης και ειδικής υπηρε­σίας, δεδομένου ότι το ένα έτος στις θέσεις αυτές κρίνεται ανεπαρκές για τη δοκιμασία του προσωπικού και την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. 

Σε κάθε περίπτωση, το ΓΕΕΘΑ σημειώνει πως το σύνολο των προτάσεων δεν συνδέεται και δεν επηρεάζει με οποιαδήποτε μισθολογική ή συνταξιοδοτική κατάσταση των στελεχών των ΕΔ. Πηγές του «ΜΑΡΣ» σημειώνουν ακόμα πως υπάρχει πρόταση και για τη θητεία αρχηγών που αφορά τρία χρόνια «κλειστά» ή θητεία 2+2 ετών. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-27/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger