Αρχική » » Μέχρι τα 58 στο στράτευμα όσα στελέχη το επιθυμούν

Μέχρι τα 58 στο στράτευμα όσα στελέχη το επιθυμούν


Μια σημαντική τροποποίηση στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το σύστημα ιεραρχίας και εξέλιξης για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων εισηγείται το ΓΕΕΘΑ, που προτείνει κατάργηση της άμεσης και υποχρεωτικής αποστρατείας των υψηλόβαθμων στελεχών (πλην των αρχηγών, αντιστράτηγων, αντιναυάρχων και αντιπτεράρχων) που δεν προάγονται στις κρίσεις. Τα στελέχη αυτό θα μπορούν να παραμένουν στο στράτευμα, εφόσον το επι­θυμούν, ως τα 58 τους χρόνια ή 40 χρόνια υπηρεσίας. 

Η εισήγηση του ΓΕΕΘΑ γίνεται προς τα τρία επιτελεία στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, ώστε να ...διαμορφώσουν τις παρατηρήσεις τους αλλά και τις τυχόν ενστάσεις τους. Ο σκοπός είναι η κατάθεση της πρότασης προς την πολιτική ηγεσία τον Οκτώβριο, προκειμένου να υπάρξει τροποποίηση του νόμου 3883/2010 που διέπει το καθεστώς ιεραρχίας και εξέλιξης των αξιωματικών των Ε.Δ. μέσα στο φθινόπωρο. Η εισήγηση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει επί λέξει ότι «καταργείται η άμεση και υπο­χρεωτική αποστρατεία των στελεχών (πλην Αρχηγών και Αντιστράτηγων και αντιστοίχων) και αντιμετωπίζεται μια χρόνια παθογένεια στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία οδηγούσε στην αποστρατεία ικανά και παραγωγικά στελέχη και μάλιστα αιφνίδια, προκαλώντας αναστάτωση όχι μόνο στην επαγγελματική τους κατάσταση, αλλά τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Πλέον ουδείς αποστρατεύεται, εφόσον δεν το επιθυμεί, πριν από το 58ο έτος της ηλικίας του. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται, αυταπόδεικτα πλέον, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του στρατιωτικού επαγγέλματος, ο οποίος ενέχει τον χαρακτήρα τρόπου ζωής, με αποτέλεσμα την απροθυμία διακοπής του συναισθη­ματικού δεσμού που αναπτύσσεται μεταξύ των στελεχών και της υπηρεσίας, σε χρόνο που δεν έχει επιλεγεί από το ίδιο το στέλεχος». 

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-25/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger