Αρχική » » ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ της 27 Σεπ 2014

ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ της 27 Σεπ 2014


✓ Το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης « ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» είναι έτοιμο να ενταχθεί στον στόλο. Πρόκειται για το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» που στις 6 Οκτωβρίου θα καθελκυστεί στον Σκαραμαγκά με καλεσμένους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον πρόεδρο της Βουλής, τους προέδρους των κομμά­των και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. Παρόντες, φυσικά, θα είναι και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Στο υπουργείο και στο ΓΕΝ επικρατεί ευφορία από την εξέλιξη αυτή, καθώς, όπως λένε, η πρωτοβουλία τους να αναλάβει το ΠΝ τα υποβρύχια αποδεικνύεται σωστή, αφού έλυσε το πρόβλημα που άφηνε τον στόλο χωρίς υποβρύχια... 

✓ Κάθετο «όχι» ήταν η απάν­τηση του υπουρ­γείου Εθνικής Άμυνας στην ερώ­τηση του βουλευτή Παύλου Βογιατζή που αφορούσε την «αγορά αεροσκα­φών PZL για τις ανάγκες της 359 ΜΑΕΔΥ». Όπως ανα­φέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος «σύμφωνα με την ισχύουσα Δομή Δυνάμεων «2013-2027» δεν προ- βλέπεται απόκτηση καινούργιων Α/Φ PZL για την Πολεμική Αεροπορία». 

✓ Στις 24 Οκτωβρίου αντί για τις 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά ο διαγωνισμός για τη «Συντήρηση Συστήμα­τος Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης (ΣΕΖΜ)"ΕΡΜΗΣ"». Κατά συνέπεια, η κατάθεση δικαιολογητικών ποιοτικής επιλογής επεκτείνεται μέχρι την 23η Οκτωβρίου 2014, στη Γραμματεία της ΓΔΑΕΕ ή, εναλλακτικά, την ημερομηνία και ώρα διενέργειας του διαγωνισμού ιδιοχείρως στα αρμόδια όργανα της Υπη­ρεσίας (Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνι­σμού-ΕΔΔ). 

✓ Με στόχο να τονωθεί η εγχώ­ρια αμυντική Βιομηχανία και να ενδυναμωθεί η εξαγωγική της προοπτική, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρά στη συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντι­κής Βιομηχανίας μέσω ενιαίου εθνικού περιπτέρου στις σημαντικές Διε­θνείς Εκθέσεις. Το πρώτο «εθνικό πε­ρίπτερο» θα δώσει το παρών στη Διε­θνή Έκθεση Αμυν­τικού Υλικού AUSA 2014 που θα πραγ­ματοποιηθεί μετα­ξύ 12 και 15 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον, ενώ σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά συντονίζει και την έκδοση διαφημιστι­κού υλικού με θέμα: «Ελληνική Αμυντι­κή Βιομηχανία 2015-2019». 

Κ.Α.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-27/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger