Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 20 Σεπ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 20 Σεπ 2014


✓ Στην αεροπορική εκδήλωση «Belgian Air Force Days» της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Kleine Broqel στις 13 και 14 Σε­πτεμβρίου, συμμετείχε με επιτυ­χία η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκά­φους F-16 «Ζευς» της ΠΑ. Η προγραμματισμένη για το Σάββατο επίδειξη ματαιώθηκε λόγω και­ρού, ενώ η ομάδα πραγματοποίη­σε επίδειξη την Κυριακή, την οποία παρακολούθησε πλήθος θεατών, αντιπροσωπειών και επισήμων από πολλές χώρες. Η... Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς» ανήκει στη δύναμη της 115 ΠΜ, στην αεροπορική βάση της Σούδας, και χρησι­μοποιεί ένα σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος F-16C Blo.52+ με το οποίο επιχειρεί η προαναφερθείσα μονάδα. 

✓ Το επίλεκτο 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού του Στρατού εξακο­λουθεί να επιχειρεί στην περιοχή της Μεσσήνης, που επλήγη από πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι, με διάθεση προσωπικού και μέσων για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο πλαίσιο της βελτίωσης της υπάρχουσας αντιπυρικής προστασίας της περιο­χής. Η μονάδα αυτή, που εδρεύει στο Λουτράκι και έχει ζώνη ευθύνης όλη τη Νότια Ελλάδα, είχε επέμβει στην περιοχή από την πρώτη στιγμή παρουσιάζοντας πολύτιμο έργο. Με παρά­κληση του δημάρχου Μεσσήνης προς τον (επίσης Μεσσήνιο) ΥΦΕΘΑ Γιάννη Λαμπρόπουλο, η μονάδα παρέμεινε για να ολο­κληρώσει το έργο της για το... μέλλον. 

✓ Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου συναντήθηκαν ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Παναγιώτης Λασκαρίδης και υπέγραψαν την αποδοχή δωρε­άς μηχανοκίνητου σκάφους, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Με απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, στο εν λόγω σκάφος θα δοθεί η ονομασία «Κύ­κνος I». 

✓ Στο μακρινό Βίλνιους της Λιθουανίας θα γίνει αύριο, 21 του μηνός, η με ψηφοφορία επιλογή του νέου προέδρου της πανίσχυ­ρης Στρατιωτικής Επιτροπής (Military Committee) του ΝΑΤΟ, όπου ένας εκ των τριών υποψηφίων είναι και ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωστάρακος, κάτι που γίνεται για πρώ­τη φορά στα 62 χρόνια που η Ελλάδα ανήκει στη Συμμαχία. Οι άλλοι υποψήφιοι είναι οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας και της Τσεχίας αντίστοιχα. Χωρίς αμφιβολία τυχόν εκλογή του Έλληνα αρχηγού θα αποτελέσει όχι μόνο τεράστια προσωπική επιτυχία του ιδίου, αλλά θα έχει και άμεση αντανάκλαση στην Ελλάδα. Πολλές ευχές από όλους για καλή επιτυ­χία στο στρατηγό Κωσταράκο! 

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ-20/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger