Αρχική » » Φάουλ από τον Αποστολάκη που μετέβη με ελικόπτερο στην Τήνο

Φάουλ από τον Αποστολάκη που μετέβη με ελικόπτερο στην Τήνο


Ο Βαγγ. Αποστολάκης (δεξιά) με τον Μιχ. Κωσταράκο. 
Ο υπόγειος πόλεμος διαρροών εν όψει και της πιθανής διαδοχής του Μ. Κωσταράκου, αν ο Α/ΓΕΕΘΑ πάρει προαγωγή στο NATO. 

Ένα ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου (S-70B Aegean Hawk) του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε την πε­ρασμένη εβδομάδα τον αρ­χηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Βαγ­γέλη Αποστολάκη από τη Σούδα, όπου έκανε ολιγοή­μερες διακοπές, στην Τήνο για τον εορτασμό της Μεγα­λόχαρης. Παραδοσιακά, την ημέρα του Δεκαπενταύγου­στου στην Τήνο το Πολεμι­κό Ναυτικό δίνει το «παρών». Στο λιμάνι του νησιού κατα­πλέουν πολεμικά πλοία, ενώ άγημα του Π.Ν. αποδίδει τι­μές παρουσία της στρατιωτι­κής ηγεσίας, όπως έγινε και την περασμένη Παρασκευή. 

Φέτος, ο αρχηγός ΓΕΝ αποφάσισε να μετακινη­θεί στην Τήνο με στρατιω­τικό ελικόπτερο. Ειδικότερα ...και σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο αντιναύαρχος Αποστολά­κης ζήτησε να τον μεταφέ­ρει στην Τήνο ένα ελικόπτε­ρο! Για να γίνει η μετακίνη­ση, σε στιλ αεροταξί, αξιο­ποιήθηκε το ελικόπτερο ΠΝ 60 (S-70B Aegean Hawk). 

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, το συγκεκριμέ­νο ελικόπτερο απογειώθη­κε από τη βάση ελικοπτέ­ρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι του Μα­ραθώνα για να εκτελέσει μια αεροδιακομιδή ενός ασθε­νούς, ο οποίος βρισκόταν σε πλοίο ανοιχτά της Πελοπον­νήσου. Το πλήρωμα του ελι­κοπτέρου Sikorsky παρέλαβε έναν Τούρκο ασθενή από το εμπορικό πλοίο CANSU-D, το οποίο έπλεε δυτικά της Πελοποννήσου, και τον με­τέφερε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. 

Στη συνέχεια όμως, αντί το S-70B να επιστρέφει στη βάση του στον Μαραθώ­να, έλαβε εντολή να κινη­θεί προς τη Σούδα, απ΄ όπου παρέλαβε τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Αποστολάκη, τον οποίο και μετέφερε στην Τήνο. Έκανε έτσι μια σημα­ντική παρέκκλιση από την πορεία του, αφού αντί να επιστρέψει από την Καλα­μάτα στον Μαραθώνα έκα­νε το δρομολόγιο Καλαμάτα - Σούδα - Τήνος - Μαραθώ­νας, με ό,τι αυτό συνεπάγε­ται για το κόστος σε αεροπο­ρικά καύσιμα. Μία ώρα πτήσης με το συγκεκριμένο ελι­κόπτερο τύπου Sikorsky υπολογίζεται ότι κοστίζει στο Πολεμικό Ναυτικό (και στους Έλληνες φορολογου­μένους κατ' επέκταση) περί­που 2.000 ευρώ! 

Ακόμη κι αν οι συγκε­κριμένες διαρροές εντάσ­σονται στον υπόγειο πόλε­μο, και εφόσον ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος με­τακινηθεί τον επόμενο μήνα στη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, τότε ο αρχηγός ΓΕΝ είναι το φαβορί για να τον αντικαταστήσει, το σίγουρο είναι ότι υπέπεσε σε... φά­ουλ. Που μπορεί και να του κοστίσει! 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-18/08/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger