Αρχική » » Τρεις ημέρες προθεσμία στον Γκίκα Χαρδούβελη

Τρεις ημέρες προθεσμία στον Γκίκα Χαρδούβελη


✓ Από συγκέντρωση των στρατιωτικών έξω από την Παλαιά Βουλή.
✓ Εξώδικο στρατιωτικών που ρωτούν πότε θα εφαρμοστεί η απόφαση για τις αποδοχές τους. 

Του Νίκου Ελευθερόγλου 

Οι στρατιωτικοί πήραν το... όπλο τους και άρχισαν σε νομικό επίπεδο να «στοχοποιούν» τον υπουργό Οικο­νομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Χθες έκαναν την επόμενη, μετά τις πορείες και τις συγκεντρώσεις, κίνη­ση τους αποστέλλοντας εξώδικο στον υπουργό Οικονομικών, με το οποίο του δίνουν προθεσμία τριών ημερών (έως την Πέμπτη) για να τους ενημερώσει πότε και πώς θα εφαρμόσει την από­φαση του Συμβουλίου της Επικρατεί­ας, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές τους πρέπει να επιστρέψουν στα επίπε­δα του καλοκαιριού του 2012 και να εισπράξουν και αναδρομικά. 

Όπως τονίζουν οι στρατιωτικοί, «πα­ρά τις επανειλημμένες δικές μας οχλή­σεις και τις προφορικές δικές σας...
δε­σμεύσεις, σε ουδεμία ενέργεια έχετε προβεί, ως έχετε εκ του Συντάγματος και του νόμου καθήκον, προς συμμόρ­φωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ιδιαίτερα δε συνεχίζε­τε να παρακρατείτε για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο εκπροσωπείτε, και να μην επιστρέφετε στους νόμιμους δικαιούχους τους τα ποσά που παρακρατήθηκαν σε έκαστο μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων». 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής στο εξώδικο, το οποίο υπογρά­φουν ο πρόεδρος Ανέστης Τσουκαράκης και ο γενικός γραμματέας Κωνστα­ντίνος Ράλλης, διαμαρτύρεται για την παράνομη συμπεριφορά, όπως τονίζει, του κ. Χαρδούβελη και τον προειδοποι­εί ότι θα στραφεί και εναντίον του. Το εξώδικο προς τον υπουργό Οικονομι­κών είναι η πρώτη από μια σειρά νο­μικών ενεργειών που έχουν προγραμ­ματίσει οι στρατιωτικοί και για τις οποί­ες είχαν εγκαίρως κρούσει τον κώδω­να προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. 

Να σημειώσουμε ότι μια σειρά από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν διαπιστώθηκε η κωλυσιεργία της κυ­βέρνησης, είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι έρχεται κύμα παραιτήσεων που θα οδηγούσε σε αποψίλωση των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Να σημειώσουμε ότι το οικονομι­κό επιτελείο μέσα στον Σεπτέμβριο θα πρέπει να παρουσιάσει το νέο μισθολό­γιο, κάτι που έχει προσθέσει ακόμη πε­ρισσότερη αγωνία στους στρατιωτικούς, μια και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα σημαίνουν στην πράξη οι όποιες διορθωτικές κινήσεις. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-19/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger