Αρχική » » Παίζουν με την υπομονή μας για το θέμα του μερίσματος

Παίζουν με την υπομονή μας για το θέμα του μερίσματος


ΑΡΘΡΟ 
ΤΟΥ ταξιάρχου ε.α. Βασίλη Νικολόπουλου. 

Πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 υπογράφηκε η μείωση του μερίσματος ΜΤΣ κατά 20%. Έχουν πε­ράσει τρεις μέρες, και ουδείς αρμόδιος μας έχει ενημερώσει τι ισχύει, αν υπάρχει αναδρομικότητα ή από πότε θα εφαρμο­στεί. 

Μέχρι την ώρα που γράφεται το παρόν άρθρο, δεν έχει αλλάξει η τιμή μεριδίου στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ, ούτε... έχει αναρ­τηθεί στη «Διαύγεια» η σχετική απόφαση (ελπίζω να τα διαβάσει κάποιος και να τα κάνει). Αν δεν υπήρχε στις ανακοινώσεις του ΜΤΣ ένα σχόλιο του ΥΦΕΘΑ, θα είχα πιστέ­ψει ότι δεν έχει γίνει μείωση! 

Η ΕΑΑΣ διακινεί ανακοίνωση του ΜΤΣ με το σχόλιο «Το ΜΤΣ ανακοίνωσε τη διαμόρ­φωση τιμής μεριδίου 2014». Το ανοίγω με αγωνία να δω πότε θα εφαρμοστεί, μπας και γλυτώσουμε τα ανα­δρομικά. Ψάχνω να δω την αναδρομικότητα και τη νέα τιμή μερι­δίου, όπου διαπιστώνω ότι δεν γίνεται κα­μία σχετική αναφορά! Μάλλον λάθος ανα­κοίνωση θα μπήκε... σκέφτηκα. Ανθρώπι­νο, συμβαίνουν αυτά! 

Επειδή, λοιπόν, πολλοί συνάδελφοι με έχουν πάρει τηλέφωνο ζητώντας σχετική ενημέρωση και μάλλον κάποιοι «αρμόδιοι» παίζουν με την υπομονή μας και την ανο­χή μας, ας το ξεπεράσουμε χαμογελώντας (μη χάσουμε την ελπίδα μας, διότι ανακοι­νώθηκε και πάλι πλεόνασμα 1,8 δισ. για το 1ο εξάμηνο του έτους 2014!), διαβάζοντας τα παρακάτω στοιχεία (δεν ξέρω αν θα ξε­φύγουμε όμως από την κατάθλιψη): Μει­ώσεις μερίσματος ΜΤΣ κατά 25% από 1η Ιανουαρίου 2011 και 25% από 1η Ιανουα­ρίου 2012 (τιμή μεριδίου 5,7142). 

Το 2013 η τιμή μεριδίου του μερίσματος ΜΤΣ μειώθηκε από 5,7142 ευρώ σε 5,1999 ευρώ (ποσοστό μείωσης 9%). Έτος 2014 (δεν ξέρουμε ακόμη από πότε) νέα μείωση μερίσματος 20% (όπως λένε οι κα­κές γλώσσες), που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν, αν, αν...! Άρα η νέα τιμή μερι­δίου θα είναι (πιθανόν) 4,1599 ευρώ. Σύ­νολο: 59,05 (δεν τελειώσαμε, αυτό το πο­σοστό αφορά μόνο τις αποφάσεις με τις ονομαστικές μειώσεις). 

Σε αυτό το ποσοστό θα πρέπει να προ­στεθεί το αναλογούν λόγω της «αφανούς» μείωσης εκ του Ν. 4093/2012 (ποσοστά 5%-10%-15%-20%). Δεν βάζω την τελευ­ταία που είδαμε, η οποία είναι λόγω εφο­ρίας. Είναι για το πρωτογενές πλεόνασμα αυτή! Χαλάλι! Άρα το πραγματικό ποσοστό μείωσης σε μια τετραετία είναι μεταξύ 61,09%-70,54% (ανάλογα με το ποσό της σύνταξης). 

Σημαντική επισήμανση: Η τιμή μερι­δίου έχει προσεγγίσει πλέον την τιμή με­ριδίου του έτους 1996, που ήταν 4,399 ευ­ρώ (αναγωγή της τιμής σε ευρώ)! Άρα ό,τι αυξήσεις δόθηκαν από το 1996 μέχρι και το 2010, ήτοι 14 ετών, χάθηκαν μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ας τα θυμόμαστε τα παρα­πάνω. Διότι «ο καλός πολίτης είναι ο ενη­μερωμένος πολίτης»! 

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-14/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger