Αρχική » » ΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΥ DEB ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΥ DEB ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ


* Τα επιδόματα μαντίλας, «κουράν κουρσού», ανεργίας, ρύθμισης χρεών και το έκτακτο τσεκ του 1 εκατ. Ευρώ του προξένου στους Πομάκους και τους Τσιγγάνους. 

ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ 

Μανώλη, ο Ίασμος τελείωσε. Οι Γκρίζοι Λύκοι αλωνίζουν με στό­χο να μας διώξουν απ' τον τόπο μας!» έγραφε το αγωνιώδες μήνυμα που έλαβα στο κινητό μου τηλέφωνο την επο­μένη των εκλογών. 

Ο φίλος μου ο Παντελής ήταν πολύ απο­γοητευμένος. Ο Ίασμος Ροδόπης, το τρίτο κεφαλοχώρι του νομού,... δεκαετίες χριστιανικό στην πλειονότητά του, παραδόθηκε το 2010 από το ΠΑΣΟΚ του Σωκράτη Ξυνίδη στο δήμαρχο του τουρκικού προξενείου, Ισμέτ Καδή, και χάθηκε οριστικά σε αυτή την εκλογή, θυσία στις ανταλλαγές που έγι­ναν μεταξύ των κομμάτων εξουσίας και το μειονοτικό παράγοντα. Το 2010, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», ενσωματώθηκαν στην κωμόπολη δύο μειονοτικά χωριά, αλλοιώ­θηκε η ισορροπία και εξελέγη για πρώτη φορά μουσουλμάνος δήμαρχος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τετραετίας αγνόη­σε συστηματικά τη χριστιανική κοινότητα του χωριού. Δεν πήγαινε στην Εκκλησία στις επίσημες δοξολογίες, ηρνείτο να πα­ραστεί στις εθνικές γιορτές, δεν παρέστη ποτέ στην έπαρση της ελληνικής σημαίας, αδιαφορούσε προκλητικά για τους χριστια­νούς κατοίκους και τα αιτήματά τους, διέ­λυσε έως και τη Φιλαρμονική του Δήμου. 

«Δεν αντέχω να γίνω ξανά πρόσφυγας στον τόπο μου», μου είχε πει πρόσφατα ο Παντελής, συγγενής του παλιού νομάρχη Παναγιώτη Φωτέα. Είχε την ελπίδα ότι ο πολυσυλλεκτικός συνδυασμός του υποψή­φιου δημάρχου Κυριάκου Αμούτζα θα ανέ­τρεπε το συσχετισμό εξαιτίας των δυσαρε­σκειών που είχε δημιουργήσει στο μειονο­τικό στοιχείο ο «τουρκόφιλος» δήμαρχος που συνεχώς έλειπε για ντόλτσε βίτα στην Αδριανούπολη και την Κωνσταντινούπολη. Την έσχατη ώρα όμως συνέβη κάτι απρόο­πτο: αποφάσισε να είναι υποψήφιος ένας ακόμη μουσουλμάνος, ο Σαίτ Ερντογάν. Η κίνησή του φαινόταν εκ πρώτης όψεως ότι διασπούσε τη μειονοτική ψήφο και ευ­νοούσε τα σχέδια για την επανακατάληψη του χωριού. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Το σχέδιο ήταν μακιαβελικό: ο Ερντογάν πήρε μαζί του στο συνδυασμό κάποιους λίγους πρόθυμους χριστιανούς υποψηφίους, αφαίρεσε κρίσιμες ψήφους που έλειψαν από το συνδυασμό Αμούτζα και απέτρεψε την εκλογή του χριστιανού δημάρχου από τον α' γύρο! Η ευκαιρία -η μόνη που υπήρχε- χάθηκε. Στο β' γύρο όλα εξελίχθηκαν φυσιολογικά. Η ενιαία μειονοτική ψήφος οδήγησε στην εκλογή του εκλεκτού του τουρκικού προξενείου. Λέγεται ότι με τον «τουρκόφιλο» δήμαρχο Ιάσμου επικοινώ­νησε από την Αθήνα υψηλόβαθμος κυ­βερνητικός παράγοντας και ενθάρρυνε το σχέδιο διάσπασης της χριστιανικής ψήφου, γιατί αυτό που προείχε για την Αθήνα ήταν να κερδίσει η ΝΔ την Περιφέρεια. 

DEB: Μοίρασε χρήματα και κατέγραψε εκλογική δύναμη ακόμα και στην Αττική 


Περιγράφω αυτή την ιστορία εισαγωγικά για να δείξω τι μας διαφεύγει στην προσέγ­γιση που κάνουμε για τη Θράκη μετά τις επιδόσεις που κατέγραψε το τουρκοκίνητο Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στις ευρωεκλογές. Το ότι κατετάγη πρώτο με 41% στη Ροδόπη και με 24% στην Ξάνθη δεν είναι είδηση. Ήταν αναμενόμενο. Είδηση εί­ναι η παθητικότητα της κεντρικής εξουσίας στην κάθοδο του, η απάθεια των τοπικών χριστιανικών μέσων ενημέρωσης, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα· είδηση είναι η διακοπή της χρηματοδότησης της τοπικής Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων από το υπουργείο Εξωτερικών· είδηση είναι η διασπορά της ψήφου του αυτονομιστικού κόμματος σε νομούς της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας όπου υπάρχει παλαιά οθωμανι­κή παρουσία (τζαμιά) -είδηση είναι τα άγνω­στα επιδόματα που δίνει το τουρκικό προξενείο σε μουσουλμάνους για να τους έχει στην επιρροή του. Το ποιοτικό στοιχείο που κάνει την πρωτιά αυτή των αυτονομιστών ανησυχητική είναι ότι το ελληνικό κράτος αποσύρεται σταδιακά από τη μάχη για την επιρροή στην περιοχή και καθημερινά πα­ραδίδει πόντους κυριαρχίας. Οι Τούρκοι έκαναν τη δουλειά τους σε τρία επίπεδα: 

Πρώτον, κατοχύρωσαν με την πρωτιά του κόμματός τους το επιχείρημα για την πλη­θυσμιακή υπεροχή της μειονότητας στη Θράκη. Είναι περισσότεροι. Ελέγχουν την πλειοψηφία του νέου Περιφερειακού Συμ­βουλίου. Όποιος θέλει τη μειονοτική ψήφο στις εκλογές πρέπει να επιλέξει υποψήφιο βουλευτή από τη δεξαμενή του κόμματος τους. Ο κίνδυνος να μην εκλεγεί χριστιανός βουλευτής σε Ροδόπη-Ξάνθη είναι υπαρκτός. Πέραν αυτών, κατέγραψαν επιρροή σε ακόμα είκοσι δύο νομούς, μεταξύ των οποίων ο Έβρος (1.220 ψήφοι), η Καβάλα (53 ψήφοι), τα Δωδεκάνησα (15 ψήφοι), η Πέλλα (9 ψήφοι), η Αιτωλοακαρνανία (5 ψή­φοι), η Χίος (5 ψήφοι), η Κοζάνη (5 ψήφοι), η Αχαΐα (5 ψήφοι), η Ηλεία (2 ψήφοι), ο Πειραιάς (5 ψήφοι) και η Β' Αθηνών (1 ψήφος). 

Δεύτερον, μοίρασαν μέσω του θηριώδους προϋπολογισμού του προξενείου, συνολι­κού ύψους 30 εκατ. ευρώ, πλήθος επιδομάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκ­στρατείας. Πρόκειται για το τακτικό μέρισμα που δίδεται κατά πλειοψηφία στους «τουρ­κογενείς»: επίδομα μαντίλας, 200 ευρώ σε όσες μουσουλμάνες φορούν τη μαντίλα· επίδομα ανεργίας πέραν του δωδεκαμήνου σε όσους ανέργους είναι ακάλυπτοι από τον ΟΑΕΔ· επίδομα καταβολής διδάκτρων σε οικογένειες τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε μειονοτικά γυμνάσια· επίδομα «κουράν κουρ­σού»· 500 ευρώ σε όσες οικογένειες παρακολου­θούν κατ' οίκον τα φρο­ντιστήρια Κορανίου από τους ιμάμηδες των ψευτομουφτήδων· χωρίς ασφάλιση στους ίδιους τους ιμάμηδες. 

Τρίτον, μοίρασαν ως έκτακτη επιχορήγηση 1 εκατ. ευρώ και στους μη προνομιούχους Πομάκους και Τσιγ­γάνους, οι οποίοι, αν και θεωρούν ότι δεν ανήκουν στο εκλεκτό κομμάτι της μειονότητας, εκλογικά τους είναι χρήσιμοι. (Εξ ου και η αποπομπή της Τσιγγάνας Σαμπιχά από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, κατ' απαίτησή τους: «έκοβε» 20.000 τσιγγάνικες ψήφους.) Τους έσβησαν χρέη, τους πλήρωσαν δόσεις δανείων και λογαριασμούς, τους χά­ρισαν τσεκ για να στείλουν στους ξενιτεμέ­νους συγγενείς τους στη Γερμανία. 

Τα μείζονα ερωτήματα είναι: Γιατί το ελ­ληνικό κράτος και όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα -είναι βαριά η λέξη, αλλά θα τη χρησιμοποιήσω- «αποσύρονται» κάθε μέρα και περισσότερο από την περιοχή, χαρίζοντας σχεδόν το 70% της ελληνικής κυριαρχίας στον τουρκικό παράγοντα; Γιατί αφήνεται το παρακράτος να υπερισχύει της νόμιμης κρατικής εξουσίας; Γιατί ο Τούρκος πρόξενος περιοδεύει τις νύχτες σε χωριά ανενόχλητος; Γιατί η έκτακτη χρηματοδό­τηση της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων «πάγωσε» το τελευταίο πεντάμηνο, με συνέπεια να μην υπάρχει η ελάχι­στη δυνατότητα παρέμ­βασης στο απροκάλυπτο παιχνίδι των Τούρκων, έστω και υπό τη μορφή άμυνας; Ακόμη και οι νομοταγείς μουσουλμά­νοι που πιστεύουν στην ελληνική παρουσία απογοητεύονται και αποστασιοποιούνται. 

Εδώ δεν μιλάμε για εκλογές, αλλά για παι­χνίδια που συνδέονται με την εδαφική μας ακεραιότητα. Το κράτος είναι περιέργως απόν. Η κατάργηση δύο σχολών του Δη­μοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης μείωσε τους εισακτέους που εξισορροπούσαν σε μεγάλο βαθμό το συσχετισμό πλειονότη­τας - μειονότητας. Το ίδιο και η μετατροπή της Σχολής της Αστυνομίας σε Κέντρο Κρά­τησης Λαθρομεταναστών. Η σύνθεση του πληθυσμού αλλοιώνεται και η απογοήτευ­ση ενθαρρύνει τις τάσεις φυγής, όπως αυτή που μου γράφει στο μήνυμά του ο φίλος μου ο Παντελής: «Οι Γκρίζοι Λύκοι θέλουν να μας διώξουν απ' τον τόπο μας!». 

Υπάρχει κανείς να μας δώσει πειστική απάντηση «γιατί»; 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-29/05-04/06/14)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger