Αρχική » » Πού μπορείς να ελπίζεις

Πού μπορείς να ελπίζεις


✓ Χθες στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο Ζάχος Χατζηφωτίου, ο τελευταίος εν ζωή Ριμινίτης, μίλησε και στις τέσσερις τάξεις των Ευέλπιδων για την ειρήνη και τον πόλεμο. 

Από τον
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ 

Περνάμε εποχές κατήφειας. Προσπαθούμε να χαρά­ξουμε ρότα στο εθνικό σκάφος με ορατότητα μηδέν. Η υπερδο­μή προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν αξίζουμε, δεν μπορούμε, δεν έχου­με ήθος, γνώσεις, πειθαρχία και ψυ­χικές αντοχές για να υπάρξουμε στον άγριο αιώνα που έφτασε. 

Προβάλλε­ται ό,τι μας προσβάλλει, μας μειώνει, μας αποκαρδιώνει. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι... Έλληνες ήταν μια αχρείαστη κουκκίδα στο παγκόσμιο τοπίο. Ενώ θέλει λίγο ακόμα για να εμπεδωθεί αυτή η εικόνα κι ενώ η σκεπτομορφή της συμμορίας που απερ­γάζεται την υποδούλωση του ανθρώ­που στο τίποτα τείνει να γίνει απτή πραγματικότητα, κάτι γίνεται και αλ­λάζει το κλίμα. 

Μια από αυτές τις στιγμές ήταν χθες. Όταν ο Ζάχος Χατζηφωτίου, που εκπροσωπεί μια γενιά που πρότει­νε τα όπλα από το Ελ Αλαμέιν μέχρι το Ρίμινι και την Αθήνα για την ιδέα της ελευθερίας και την πατρίδα, μίλη­σε στις τέσσερις τάξεις των Ευελπίδων για όσα έζησε. Όλοι οι μελλοντικοί ηγέτες του Στρατού Ξηράς, η διοί­κηση της ΣΣΕ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας άκουσαν με κατάνυξη έναν λαμπρό πολεμιστή (εθελοντή στα 17 του) να τους αφηγείται μάχες, ευτράπελα, απώλειες συμπολεμιστών, καθημερινές σκηνές από τον υπέρ πα­τρίδος αγώνα του. 

Πολεμική αρετή 

Ταυτόχρονα, τους έδινε και απλές, χρηστικές συμβουλές επιβίωσης -όπως τις έμαθε εκείνος στην πράξη-, αν κληθούν πάλι να αναμετρηθούν με τον εχθρό. 

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα ήταν κατανυκτική. Το ενδιαφέρον των υψηλόβαθμων αξιωματικών και των Ευέλπιδων για τις εμπειρίες του Έλληνα βετεράνου ήταν μεγάλο. Έντονα και η συγκίνηση, ο θαυμασμός και μια υγιέστατη και ευγενής διάθεση άμιλ­λας στην πολεμική αρετή. 

Σπουδαίο ήταν και το οπτικοα­κουστικό υλικό που προβλήθηκε στην εκδήλωση και το οποίο είχε διανεμηθεί παλαιότερα σε DVD στους αναγνώστες του περιοδικού «Άμυνα και Διπλωματία». Συντονιστής της εκδήλωσης και βασικός παράγοντας της επιτυχίας της, ο Γεώργιος Καραποστόλου, αντιστράτηγος ε.α. Άμα το πέρας των χαιρετισμών και της ομιλί­ας του κ. Χατζηφωτίου, ο βετεράνος του Ελ Αλαμέιν, του Ρίμινι και του αι­ματηρού αθηναϊκού Δεκεμβρίου εδέ­χθη τιμητική πλακέτα από τον διοικη­τή της ΣΣΕ, υποστράτηγο Χρήστο Γ. Καρυώτη. Ένα μεγάλο, ηχηρό μπρά­βο σε όλους. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/05/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger