Αρχική » » Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ του πολιτικού συστήματος

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ του πολιτικού συστήματος


του Μιχάλη Ιγνατίου
Ουάσιγκτον 

Οι εκλογές της προ­ηγούμενης Κυρια­κής για το Ευρωκοινο­βούλιο και την Αυτοδιοίκηση συνοδεύτηκαν από πανηγυρικές δηλώ­σεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολί­τευσης. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος ανακουφίστηκαν για τη «μικρή ήττα» και ο κ. Τσίπρας θριαμβολόγη­σε για την πρώτη θέση, με ένα ποσοστό που δεν δικαιολογεί την εδώ και τώρα πραγμα­τοποίηση εθνικών εκλογών. 

Η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή «κα­θάρισε» την τρίτη θέση και η Ελιά έκανε την έκπληξη. Και δεν θα έλεγα ...την αλήθεια εάν υποστήριζα πως ανέμενα ένα τόσο καλό ποσοστό, από τη στιγμή που είχε στις τά­ξεις της στοιχεία που «πόνεσαν» πολύ το λαό με τις πράξεις τους από κυβερνητικές θέσεις, ενώ είχε απέναντι της τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ήταν η αιτία του καταποντισμού της ΔΗΜΑΡ και του αξιοπρε­πή Φώτη Κουβέλη, που έπεσε στην παγίδα ότι η συστράτευση με το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού θα του έφερνε ψήφους. Αποδεικνύεται ότι ο λαός δεν θα ξε­χάσει ποτέ πως ο κ. Παπανδρέου έσυρε τη χώρα στο σκληρό μηχανισμό του ΔΝΤ και της ΕΕ και την οδήγησε στην οικονομική τραγωδία, ως αποτέλεσμα και της κακοδια­χείρισης της κυβέρνησης Καραμανλή. 

Θα σταθώ στο ποσοστό της οργάνωσης των Ελλήνων ναζί, διότι πρόκειται για το με­γάλο γεγονός των εκλογών. Επισκίασε και την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξή του στο πρώτο αριστερό κόμμα που απέκτη­σε την πρωτιά στην Ελλάδα, διατηρώντας μια δυναμική που θα μπορούσε να του δώ­σει τη δυνατότητα να καταλάβει την εξου­σία στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Βεβαίως, το ποσοστό του συνεχίζει να παραμένει χαμηλό απέναντι σε μια Νέα Δη­μοκρατία που σαν κυβέρνηση έλαβε πικρές αποφάσεις, οι οποίες επηρέασαν άμεσα τον ελληνικό λαό. Το γεγονός ότι ακόμα αντέχει και παλεύει ο κ. Σαμαράς δείχνει πως εάν στη συνέχεια καταφέρει να αποφύγει νέα μέτρα και εάν επιτύχει μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους, μπορεί το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία να αποδειχτεί απατηλό. 

Γροθιά στο στομάχι 

Το 10% της Χρυσής Αυγής ήταν γροθιά στο στομάχι. Χωρίς αρχηγό και στελέχη, κατά­φερε να μας βγάλει επιδεικτικά τη γλώσσα και να αποκομίσει τα κέρδη που προσφέρει η Δημοκρατία μας ακόμα και σε υποστη­ρικτές των ναζί. Είναι θλιβερό και συνάμα τραγικό για την Ελλάδα ότι η οργάνωση που στοχεύει στην κατάλυση της Δημοκρα­τίας την επικαλείται όταν δήθεν «αδικείται», είτε με τις προφυλακίσεις του αρχηγού και των στελεχών της είτε με το «εμπάργκο» μερικών ΜΜΕ, αν και στην πλειοψηφία τους και κάλυψη της προσφέρουν και τις πλάτες βάζουν για να τη σηκώσουν ψηλά, στο όνο­μα ενός αρρωστημένου ακροδεξιού - φασι­στικού οράματος από παλιούς θιασώτες της χούντας, οι οποίοι δεν πλήρωσαν μετά την κατάρρευσή της υπό το βάρος της προδο­σίας της Κύπρου και επανέρχονται δειλά για να εκδικηθούν την ίδια τη Δημοκρατία που τους φέρθηκε άψογα -κατ' εμένα, κακώς δεν τους τιμώρησε παραδειγματικά. 

Κανένα κόμμα και κανένας αρχηγός δεν δικαιούνται να πανηγυρίζουν, όταν η χώρα μας αποστέλλει στην Ευρωβουλή τρεις εκπροσώπους της ναζιστικής οργά­νωσης. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία, είναι ντροπή για όλους μας. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής φέρουν την ευθύνη γι αυτή την προσβολή. Αλλά είναι μεγαλύτε­ρη η ευθύνη του πολιτικού συστήματος, που την Κυριακή έδωσε εξετάσεις και απέ­τυχε. Οπωσδήποτε η υπόθεση Μπαλτάκου προκάλεσε ζημιά στη ΝΔ και βοήθησε τη Χρυσή Αυγή, κι αυτό σημαίνει ότι ο πρω­θυπουργός, που έδειξε μεγάλες αντοχές την Κυριακή, πρέπει να σκεφτεί ξανά τον ιδεολογικό χαρακτήρα της ΝΔ. 

Υπό τις συνθήκες και τις περιστάσεις, ήταν άθλος το 23%, διότι ποιος άλλος αρχηγός που επέβαλε αβάστακτα μέτρα στους πολίτες και μια άνευ προηγουμένου λιτότητα θα έβγαινε σχεδόν αλώβητος από την πολύμηνη εκλογι­κή διαδικασία; Έφτασε η στιγμή που πρέπει να απαντά μόνιμα «όχι» στους δανειστές. Ούτε άλλη ευκαιρία θα του δώσει ο υπερή­φανος λαός μας ούτε πρόκειται να αντέξει η χώρα άλλη λιτότητα... Και πρέπει να συνεχίσει τη μάχη εναντίον της Χρυσής Αυγής μέχρι την εξαφάνισή της. Ούτε οι ναζί έχουν θέση στην Ελλάδα μας, πολύ περισσότερο δεν έχουν οι υποστηρικτές της προδοτικής χούντας, που έβαλε βαθιά το μαχαίρι στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και σή­μερα, σαράντα χρόνια μετά την εισβολή, να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας. 

Όσον αφορά στον κ. Τσίπρα, θα έχει πλού­σιο πολιτικό μέλλον, εάν τολμήσει τη σύ­γκρουση με τις αμαρτίες που κουβαλούν μερικές εκ των συνιστωσών του, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα. Η συμπεριφορά των στελεχών του στη Θράκη έκανε ζημιά στον ίδιο και στο κόμμα, η θέση στελεχών του υπέρ των αμερικανο-δυτικών σχεδίων στην Κύπρο και στο Αιγαίο, ακόμα και η θλιβερή στάση τους έναντι του Σκοπιανού, του αφαί­ρεσαν ψήφους που έχουν μεγάλη ανάγκη για να καταλάβει την εξουσία. Ας χρησιμοποιήσει το χρόνο μέχρι τις εθνικές εκλογές για να εκπονήσει πρόγραμμα που θα αφορά και στα παραπάνω σοβαρότατα ζητήματα, για τα οποία μεγάλο μέρος του λαού μας νοιάζεται και ενδιαφέρεται. Διότι εκεί είναι που θα τον νικήσει η ΝΔ του κ. Σαμαρά... 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-29/05-04/06/14) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger