Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 23 Μαΐου 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 23 Μαΐου 2014


Στην εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα «Α/Τ Βέλος» στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παρά­δοσης στη Μαρίνα του Φλοίσβου, για τον εορτασμό της επετείου του Κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973, την κυβέρνηση, εκπροσώπησε ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής (και πρώην ΥΕΘΑ) Ευάγ­γελος Μεϊμαράκης, μέλη του Κοινοβουλίου, καθώς και η ...ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Να σημει­ωθεί ότι είναι η δεύτερη χρονιά που ο εορτασμός τελείται χωρίς τον πρωτεργάτη του Κινήματος, ναύαρχο ε.α. Νικόλαο Παππά. 

Σχεδόν μία βδομάδα χρειάστηκαν οι έμπειροι άνδρες της Ομάδας Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών (ΟΕΠ) της 112 ΠΜ στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, για να εξουδετερώσουν και να καταστρέψουν παλαιές βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τύπου ΑΝ-Μ41 20 λιβρών GP ΑΝ-Μ30 100 λιβρών, GP ΜΚ-1 250 λιβρών και ΑΝ-Μ64 500 λιβρών, αμερικανικής και βρετανικής κατα­σκευής. Προηγουμένως, οι βόμβες είχαν εντοπιστεί από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρα­τού Ξηράς, που ερευνούσε το χώρο στο πλαίσιο έργων επε­κτάσεως του τροχοδρόμου του αεροδρομίου. 

Από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 28 Μαΐου, κλιμάκιο της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προ­ειδοποίησης και Ελέγχου (380 Μ-ΑΣΕΠΕ), αποτελούμενο από 25 άτομα προσωπικό και ένα αεροσκάφος ιπτάμενο-ραντάρ Erieye ΕΜΒ-145Η, συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή Δοκιμή (Trial) Επιχειρήσεων Joint Intelligence Surveillance (JISR), που πραγ­ματοποιείται στο Orland της Νορβηγίας με την επωνυμία «Unified Vision 2014». Η δοκιμή αφορά στην αναβάθμιση των διαδικασιών διαλειτουργικότητας στη συλλογή, διανομή και επεξεργασία πληρο­φοριών, με σκοπό τον εμπλουτισμό της κοινής επιχειρησιακής εικό­νας και βελτίωσης της τακτικής κατάστασης στο θέατρο των επιχει­ρήσεων, προκειμένου να γίνει η κατάλληλη εκμετάλλευσή τους από τους λήπτες των αποφάσεων σε επιχειρησιακό και στρατηγικό επί­πεδο. Ας σημειωθεί ότι στην «Unified Vision 2014» συμμετέχουν 12 χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ολλανδία και Τσεχία). 

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο υπαρχηγός των ισραηλινών ναυτικών δυνάμεων, στο πλαίσιο υλοποίησης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, και έγινε δεκτός εθιμοτυπικά από τον Α/ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευ. Αποστολάκη ΠΝ. Ο Ισραηλινός υπαρχηγός ήταν προσκεκλημένος του Έλληνα ομολό­γου του, υποναυάρχου Π. Παστουσέα ΠΝ, ενώ ακολούθησε και συνάντηση των επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών, όπου συζητήθηκε η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε θέματα εκπαίδευσης και ασκήσεων. 

(ΚΑΡΦΙ-23/5/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger