Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 03 Μαΐου 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 03 Μαΐου 2014


✓ Συμφωνία, την πρώτη εδώ και μία τετραετία, για την κατασκευή από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) σύγχρονων πυρο­μαχικών με πιστοποίηση NATO, με σκοπό τον ανεφοδιασμό του Ελ­ληνικού Στρατού, υπογράφτηκε μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της νέας διοίκησης της εταιρείας. Η συμ­φωνία, που υπογράφτηκε -παρουσία των ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου και ΑΝΥΕΘΑ Φ. Γεννηματά- από το διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΑΣ Σωτήρη Χριστογιάννη και το γενικό διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Δ. Γεωργιόπουλο και αφορά την αγορά 265.000 ...πυρομαχικών των 40 χιλιοστών, αξίας 18,5 εκατ. ευρώ, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ασφάλεια ανεφοδιασμού των ΕΔ, τα ΕΑΣ και γενικότερα την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Στην τελετή της υπογραφής παρέστη επίσης ο πρόεδρος του ΔΣ των ΕΑΣ Ιωάννης Δεμίρης. 

✓ Τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα Kerim Uras δέχτηκε στο γραφείο του ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμό­πουλος και αυτό έγινε γνωστό με μια εξαιρετικά λιτή ανα­κοίνωση. Το γεγονός ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα που το ελληνικό ΥΠΕΞ, μέσω του εκπροσώ­που του, Κωνσταντίνου Κούτρα, εξέδιδε σκληρή ανακοί­νωση αναφορικά με την πρωτοβουλία της Άγκυρας να δώ­σει συντεταγμένες καθορίζοντας αυθαίρετα και μονομε­ρώς τα σύνορα της με το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου, μας επιτρέπει να εικάσουμε βάσιμα το αντικείμενο, ή τουλάχιστον ένα από τα αντικείμενα, της συναντήσεως του Έλληνα ΥΕΘΑ με τον Τούρκο πρέσβη. 

✓ Μετά το στρατηγείο της 1ης Στρατιάς, οι σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων της IV Τάξης επισκέφτηκαν το Αρχη­γείο Τακτικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαι­δευτικού ταξιδιού, όπου τους υποδέ­χτηκε ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος (I) Χρήστος Βαΐτσης. Οι σπουδαστές της ΣΝΔ ενημερώθηκαν για την απο­στολή και τους τομείς δραστηριοτήτων του αρχηγείου, ενώ είχαν την ευ­καιρία να επισκεφτούν το Εθνικό Κέ­ντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), την 140 Σμηναρχία Επι­χειρήσεων Πληροφοριών Ηλεκτρονικού Πολέμου και μοίρες πολεμικών αεροσκαφών της 110 Πτέρυγας Μάχης, όλα στη Λάρισα. 

✓ Σε συνέχεια του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής Αναβαθμισμένης Δυνατότητος του ΥΠΕΘΑ (υπεύθυνη η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννήματα), το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Προμηθεύς», στο πλαίσιο προγραμματισμένου ταξι­διού του, πραγματοποιεί επισκέψεις σε νησιά της άγονης γραμμής. Ο πλους του σκάφους έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου. Το πλοίο έχει ήδη επισκεφθεί Ίο, Ανάφη και Αμοργό, ενώ βάσει του προγραμματισμού θα βρεθεί στη Δο­νούσα (4 Μαΐου), στη Σχοινούσα (5 Μαΐου) και στην Ηρακλειά (6 Μαΐου). Στο ΠΓΥ «Προμηθεύς» επιβαίνει μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα γιατρών και νοσηλευτών, με σκοπό την κά­λυψη των αναγκών προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων των μικρών νησιών του Αιγαίου. 

(ΚΑΡΦΙ-03/05/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger