Αρχική » » Δεν μετατρέπονται σε επικουρικά τα μετοχικά ταμεία των ΕΔ

Δεν μετατρέπονται σε επικουρικά τα μετοχικά ταμεία των ΕΔ


✓ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΚΕΨΗ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ. 
✓ Το ΥΠΕΘΑ δεν αν­ταποκρίθηκε στο ανάλογο αίτημα του υπουργείου Εργασίας και δεν επιβλήθηκαν η ει­δική εισφορά συν­ταξιούχων επικου­ρικής ασφάλισης στα μερίσματα και οικονομικές ενι­σχύσεις. 

Την προηγούμενη Κυριακή η Ένωση Αποστράτων ΑΑΑ, απαντώντας σε άρθρο του «ΜΑΡΣ» έκανε κάποιες επισημάνσεις και κατέθεσε προτάσεις σχετικά με τα μετοχικά ταμεία, τις οποίες και δημοσιεύσαμε. Απαντώντας σε αυτό το άρθρο των AAA, επισημαίνουμε ότι: 

Σχετικά με την 384/2012 γνωμοδότηση του ΝΣΚ η πληροφόρηση μας είναι ότι ο τότε αρμόδιος ΥΦΕΘΑ ...κ. Καράμπελας, από 28 Σεπτεμβρίου 2012 δεν την έκανε αποδεκτή στο μέρος που αναφερόταν στην υπαγωγή των μετοχικών ταμείων στη ρύθμιση της διάταξης του άρθρου 44 παρ. 13 του Ν. 3986/2011 (επιβολή Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης) και αντίστοιχα την έκανε αποδεκτή στο μέρος που αναφε­ρόταν στη μη υπαγωγή των Ειδικών Κλάδων Οικονομι­κής Ενίσχυσης Μερισματούχων (ΕΚΟΕΜ) στη ρύθμιση της διάταξης του άρθρου 44 παρ. 13 του Ν.3986/2011. 

Χωρίς την εισφορά 

Έτσι, το ΥΠΕΘΑ δεν ανταποκρίθηκε στο ανάλογο αίτημα του υπουργείου Εργασίας και δεν επιβλήθηκαν η ειδική εισφορά συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης στα μερίσματα και οικονομικές ενισχύσεις. Τα μετοχικά ταμεία και οι υπό αυτά ειδικοί κλάδοι και λογαριασμοί αποτελούν φορείς της γενικής κυβέρνησης και ως τέτοιοι παρακολουθούνται υποχρεωτικά από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι μελέτες των επιτροπών Χατζή (ο οποίος προήχθη σε υποστράτηγο και ανέλαβε τη Διεύθυνση του Οικονομικού Σώματος του Στρατού Ξηράς), αλλά και του Χριστόπουλου έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη. Απόρροια τούτων είναι η έγκριση να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Διακήρυξης των όρων του διαγωνισμού για την ανάδειξη κατάλληλου ιδιωτι­κού φορέα, ο οποίος θα μελετήσει σε συνεργασία με τα μετοχικά ταμεία τη δυνατότητα ενοποίησης τους και τη βιωσιμότητα ή μη ενός ενιαίου μετοχικού ταμείου. 

Ούτε ως σκέψη... 

Τέλος, οι πληροφορίες μας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ότι την παρούσα χρονική περίοδο ουδεμία σκέψη ή ενέργεια υφίσταται για μετατροπή των μετοχικών ταμείων σε επικουρικά και περαιτέρω ένταξή τους στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. 

Αυτό, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ, επιβεβαιώθηκε και από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η μόνη πιθανή δέσμευση που προκύπτει και από το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο θα είναι η υποχρέωση σύνταξης ετήσιας αναλογιστικής μελέτης από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, η οποία θα λαμβάνεται υπόψη στην όποια αυξομείωση του μερίσματος. 

Η εν λόγω μελέτη, σε συνδυασμό με τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις για ισοσκελισμένους Π/Υ και τη μη δημιουργία ελλειμμάτων, εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά και οριστικά στην εξάλειψη του φαινομένου δημιουργίας χρεών, ειδικότερα για το ΜΤΣ. 

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-12/04/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger