Αρχική » » Σαλπάρει το αόρατο αντιτορπιλικό

Σαλπάρει το αόρατο αντιτορπιλικό


Το φάντασμα των ωκεανών. 
Καθελκύστηκε το αμερικανικό DDG-1000 «Zumwalt», το πιο hi-tech πολεμικό πλοίο του κόσμου. 
Οι ειδικοί λένε πως το μήκος 180 μ. σκάφος στα εχθρικά ραντάρ θα μοιάζει με ψαροκάικο. 
Το DDG-1000 «Zumwalt» πρόκειται να παραδοθεί στο αμερικανικό ναυτικό εντός του έτους και θα αναλάβει δράση το 2016. 

Οι ειδικοί αναφέρονται σε ένα «μοντέρνο θαύμα» ενώ όσοι το έχουν δει από κοντά μιλούν για ένα εντυπωσιακό φουτουριστικό κατασκεύασμα το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε διαστημόπλοιο παρά σε πλοίο. Το DDG-1000 «Zumwalt» είναι το νέο υπερσύγχρονο αντιτορπιλικό του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού για την κατασκευή του οποίου δα­πανήθηκαν τουλάχιστον 3 δισ. δολά­ρια. Το κύριο χαρακτηριστικό ...του αντιτορπιλικού που φέρει το όνομα του πρωτοπόρου αμερικανού ναυάρχου Ελμο «Μπαντ» Ζουμγουόλτ είναι το σχήμα του. Το πλοίο με μήκος το οποίο ξεπερνά τα 180 μέτρα σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εντοπίζεται εύ­κολα από τα εχθρικά ραντάρ, αλλά και να χρειάζεται μικρότερο αριθμό ατόμων για να λειτουργήσει. 

Μεταξύ των εξαιρετικά προηγμέ­νων συστημάτων που διαθέτει το φουτουριστικό αυτό σκαρί ξεχωρίζει το σύνθετο τριγωνικού σχήματος κατάστρωμά του, με κρυφά ραντάρ και αισθητήρες, το οποίο, αναφέρουν οι αμερικανοί αξιωματούχοι, παρέχει στο τεράστιο πλοίο τη δυνατότητα να εμφανίζεται στα ραντάρ σαν ένα μι­κρό σκάφος αλιείας. Τριγωνική είναι και η πλώρη του, έτσι ώστε να σχίζει στην κυριολεξία τα κύματα, ενώ είναι και το πρώτο ηλεκτροκίνητο πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Στο οπλοστάσιο του σούπερ σκάφους περιλαμβάνεται και ένα πρωτοποριακό ηλεκτρομαγνητικό όπλο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει βλήματα με ταχύτητα 6 ή ακόμη και επτά φορές μεγαλύ­τερη από την ταχύτητα του ήχου. Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί δοκι­μαστικά το 2016. 

Τα μέλη του πληρώματος θα έχουν περισσότερο χώρο για να εργάζο­νται αλλά και να ζουν, καθώς το νέο κατασκεύασμα της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας χρειάζεται τον μισό αριθμό ατόμων για να λει­τουργήσει απ' ό,τι τα σημερινά αντι­τορπιλικά. Ελάχιστοι θα είναι και οι ναύτες που θα εκτελούν υπηρεσία στο κατάστρωμα καθώς το έργο τους πρόκειται να επιτελούν υπερσύγ­χρονες κάμερες και οι αισθητήρες που διαθέτει το «Zumwalt». 

Αρχικά το πλοίο επρόκειτο να κα­θελκυστεί τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η τελετή αναβλήθηκε εξαιτίας της παύσης πληρωμών που αναγκά­στηκε να κηρύξει τη συγκεκριμένη περίοδο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Τελικά, το «Zumwalt» καθελκύστηκε το Σάβ­βατο στα ναυπηγεία του Bath Iron Works στην πολιτεία του Μέιν όπου κατασκευαζόταν από το 2009. 

«Αυτό το πλοίο αποτελεί ένα σύγχρονο θαύμα και θα χρειαστεί έξυπνους και δημιουργικούς και εργατικούς ναύτες σαν τον Ελμο "Μπαντ" Ζουμγουόλτ για να λει­τουργήσει» δήλωσε κατά την τελετή καθέλκυσης του πλοίου ο υπουργός Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Ρέι Μέιμπους αναφερόμενος στον καινοτόμο αμερικανό ναύαρχο. Ο Ελμο «Μπαντ» Ζουμγουόλτ υπήρξε ο νεότερος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ που υπηρέτησε ως αρχηγός Ναυτικών Υποθέσεων καθώς και ο πρώτος ο οποίος διό­ρισε Αφροαμερικανούς αλλά και μία γυναίκα ναυάρχους. 


TOY ΣΑΚΗ ΜΑΛΑΒΑΚΗ
(ΤΑ ΝΕΑ-14/04/2014) 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger