Αρχική » » Κι άλλες δοκιμασίες για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές

Κι άλλες δοκιμασίες για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές


ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. 
Άποροι ή ανασφάλιστοι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν στη σχολή πρώτης προτίμησης και βεβαίωση ή υπεύθυνη δήλωση προκειμένου να παραπεμφθούν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για εξετάσεις. 

Πρόσθετες δοκιμασίες προ­βλέπονται για τους υπο­ψηφίους των Στρατιωτι­κών Σχολών. Πρόκειται για ένα ενιαίο επιλογικό σύστημα που περιλαμβάνει ψυχομετρικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Επιπλέον, οι υποψήφιοι που δηλώνουν τη Σχολή Ικάρων/Τμήμα Ιπταμένων όχι ως πρώτη προτίμηση υποβάλλονται σε ειδικές ψυχομετρικές και υγειονομικές εξετάσεις διάρκειας 4 εργάσιμων ημε­ρών. Ειδικότερα:...

Η ψυχομετρική δοκιμασία συμπερι­λαμβάνει γραπτές και προφορικές δοκιμασίες, διενεργούμενες από κα­τάλληλη επιτροπή, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των υποψηφίων για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Οι υγειονομικές εξετάσεις περι­λαμβάνουν ένα πακέτο εργαστηρι­ακών εξετάσεων (γενική αίματος, ακτινογραφία θώρακα, ηλεκτροκαρ­διογράφημα, οφθαλμολογική εξέταση, ωτορινολαρυγγολογική εξέταση και ακοόγραμμα, γυναικολογική εξέταση για τις υποψήφιες). 

Δύο μήνες πριν 

Οι εξετάσεις αυτές μπορούν να διε­νεργηθούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας, με την προϋπόθεση να έχουν γίνει εντός διμήνου προ της ημερομηνίας παρουσίασης των υποψη­φίων για τις προκαταρκτικές εξετάσεις και να είναι νόμιμα επικυρωμένες. 

Οι λοιπές κλινικές εξετάσεις και οι μετρήσεις των σωματομετρικών στοι­χείων γίνονται στο αρμόδιο ανά σχολή στρατιωτικό νοσοκομείο. 

Οι υποψήφιοι για το Τμήμα Ιπτα­μένων της Σχολής Ικάρων υπόκεινται σε επιπλέον εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται στο Κέντρο Αερο­πορικής Ιατρικής. 

Υποψήφιοι που αδυνατούν για οικο­νομικούς λόγους να προσκομίσουν τις απαιτούμενες εξετάσεις (άποροι - ανασφάλιστοι) μαζί με την αίτηση υποψη­φίου θα υποβάλουν στη σχολή πρώτης προτίμησης και αντίστοιχη βεβαίωση ή υπεύθυνη δήλωση προκειμένου να παραπεμφθούν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. 

Οι υποψήφιοι που θα κριθούν κα­τάλληλοι από τις Υγειονομικές Επιτρο­πές στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στις αθλητικές δοκιμασίες. Αυτές διε­ξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Στρατιωτικών Σχολών. 

Αγωνίσματα 

Στον πίνακα που δημοσιεύεται εδώ αναφέρονται τα αγωνίσματα και τα κατώτερα όρια επίδοσης κατά αγώνι­σμα και σχολή που πρέπει να πετύχει ο υποψήφιος (ανεξαρτήτως φύλου) προκειμένου να κριθεί κατάλληλος. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρί­ζουν ότι: 

1. Έχουν δικαίωμα μίας προσπάθει­ας για τους δρόμους και τριών προσπαθειών για τα άλματα και τις ρίψεις. 

2. Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επί­δοση ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι, με τους ίδιους όρους και προϋπο­θέσεις για όλους τους υποψηφίους. 

3. Η αθλητική περιβολή των υποψη­φίων αποτελεί αποκλειστικά δική τους επιλογή και ευθύνη. 

4. Η σειρά διεξαγωγής των αγωνι­σμάτων καθορίζεται με ευθύνη των σχολών, ανάλογα με τις επικρατού­σες τότε κλιματικές και λοιπές συνθή­κες και τον αριθμό των υποψηφίων. 

5. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής στις σχολές προτιμήσεώς τους, εφόσον επιτύχουν τα όρια επίδοσης που προβλέπονται για τη συγκεκριμένη σχολή. 

6. Τονίζεται ότι, για να επιτύχουν οι ενδιαφερόμενοι τα όρια επίδοσης των αγωνισμάτων, καλό θα είναι να έχουν εκ των προτέρων κατάλληλα προετοιμαστεί. 

7. Υποψήφιος που θα αποτυγχάνει να επιτύχει κατώτερο όριο σε κάποια από τις αθλητικές δοκιμασίες δεν θα συνεχίζει να εξετάζεται και στις υπόλοιπες. 

8. Σε περίπτωση που για κάποιον υποψήφιο προκύψει πρόβλημα υγείας ή γυναικολογικής φύσης, υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης σε νέα ημερομηνία, οπωσδήποτε μόνο μετά από επιτόπια εξέταση από τον παρό­ντα ιατρό και πριν από τη διεξαγωγή κάποιου αθλήματος. 

9. Υποψήφιος που αγωνίστηκε σε κάποιο άθλημα μπορεί να επα­νεξεταστεί μόνο σε περίπτωση τραυ­ματισμού του, ο οποίος θα βεβαιωθεί επιτόπου από τον ιατρό. 

Για τους κοινούς υποψηφίους αποτε­λέσματα επιτυχόντων στις προκαταρ­κτικές εξετάσεις για όλες τις σχολές που δήλωσε ο υποψήφιος θα εκδίδει μόνο η σχολή πρώτης προτίμησης του. Το υπουργείο Παιδείας με βάση τις κα­ταστάσεις και αφού λάβει υπόψη τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων και τη συνολική βαθμολογία που συ­γκέντρωσαν θα συντάξει την τελική κατάσταση επιτυχόντων στις Στρατι­ωτικές Σχολές κατά Τμήμα. 

Στους υποψηφίους Σχολών Όπλων ή Μαχίμων των ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ που έχουν δηλώσει και σχολές της ΕΛ.ΑΣ., σε πε­ρίπτωση επιτυχίας τους, θα χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής στις προκα­ταρκτικές εξετάσεις και ικανότητας, για χρήση στις λοιπές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών.



ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ


ΣΣΕ/ΟΠΛΑ, ΣΝΔ, ΣΙ/ΙΠΤ, ΣΜΥ/ΟΠΛΑ

ΣΣΕ/ΣΩΜΑΤΑ, ΣΙ/ΜΗΧ.,ΣΣΑΣ, ΣΑΝ,ΣΜΥ/ΣΩΜΑΤΑ, ΣΜΥΝ, ΣΤΎΑ,ΣΥΔ

Δρόμος 100 μ.
16''

17''

Δρόμος 1.000 μ.
4' και 20''
4' και 30''

Άλμα σε ύψος με φόρα
1.05 μ
1,00 μ.
Άλμα σε μήκος με φόρα
3,60 μ.

3,60 μ.

Ρίψη σφαίρας (7.275 χλγ.)
(Μέσος όρος ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι)


4,50 μ.


4,40 μ.

Ελεύθερη  κολύμβηση 50 μ. για τις ΣΝΔ, ΣΙ/ΙΠΤ, ΣΜΥΝ

2'
2'

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 02/04/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger