Αρχική » » Έπεσε ο αέρας και φούσκωσε η θάλασσα

Έπεσε ο αέρας και φούσκωσε η θάλασσα


ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ. 

Γράφει ο ΑΙΑΣ ο ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ 

Μείωση των τουρκικών προ­κλήσεων στον αέρα και ταυ­τόχρονη κατακόρυφη αύξηση των προκλήσεων στη θάλασ­σα του Αιγαίου χαρακτηρί­ζουν τις δραστηριότητες της Άγκυρας στην περιοχή την τελευταία πενταετία, που η Ελλάδα υπόκειται στις συνέπειες του μνημονίου και στις επιδράσεις των μέτρων, που έχουν ληφθεί εξαιτίας αυ­τού και πλήττουν όλους τους Έλληνες και συνακόλουθα τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοι­χεία του ΓΕΕΘΑ, το 2009 είχαν σημει­ωθεί 1.678 παραβάσεις του Ελληνικού... Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) έναντι 613 το 2013 και 448 το πρώτο τρίμηνο του 2014, καθώς και 703 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του ICAO το 2009, 577 το 2014 και 149 το πρώτο τρίμηνο φέτος. Εντυπωσιακά μειωμέ­νες ήταν και οι εμπλοκές των μαχητι­κών αεροσκαφών, που από 237 το 2009 έπεσαν στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ το 2013, ενώ το ίδιο, βεβαίως, παρατηρήθηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2014. Παράλλη­λα οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητι­κών πάνω από εθνικά εδάφη από 51 το 2009 μειώθηκαν σε 11 το 2013 -δηλα­δή μία μηνιαίως, εκτός του Αυγούστου που όλοι πάνε σε διακοπές (!), απλά και μόνο για να «επισημαίνουν» συμβολικά την «αξίωσή» τους- και τέσσερις φέτος. 

Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τα ίδια επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, οι παραβι­άσεις των εθνικών χωρικών υδάτων από την Άγκυρα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το ίδιο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκρι­μένα, οι παραβιάσεις αυτές πραγματοποι­ούνται από σκάφη του τουρκικού Πολε­μικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής, η οποία στην Τουρκία θεωρείται ο πέ­μπτος Κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, μετά τις Χερσαίες, Ναυτικές και Αεροπορικές Δυνάμεις και τη Στρατο- χωροφυλακή. Το 2009, λοιπόν, οι παρα­βιάσεις των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) ήταν μόλις 90 και έκτοτε αυξάνο­νταν σταθερά ως εξής: 133 το 2010, 206 το 2011, 389 το 2012 και 353 το 2013. 

Ειδικοί του ελληνικού ΥΠΕΘΑ υπο­γραμμίζουν το γεγονός, εξηγώντας ότι έτσι η Τουρκία έχει ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα τυχαίου θερμού επεισοδίου, «τύπου Ηλιάκη», που προκαλεί δυσμε­νείς εντυπώσεις διεθνώς σε βάρος της, χωρίς να της προσδίδει κέρδη, ενώ δεν αποσύρει και τις παράνομες αιτιάσεις της στα σχετικά ζητήματα που η ίδια θέτει. «Το ότι δεν υπάρχουν εμπλοκές σημαί­νει απλώς ότι οι Τούρκοι, μόλις εμφανι­στούν τα ελληνικά μαχητικά, επιστρέ­φουν στο δικό τους εναέριο χώρο, όχι ότι δεν απογειώνονται τα δικά μας μαχητι­κά» σημειώνουν χαρακτηριστικά. «Με τα πλοία δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα» προσθέτουν με νόημα. 

(ΚΑΡΦΙ-12/04/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger