Αρχική » » Οι ένστολοι θα πληρώσουν τη δικαίωση από το ΣτΕ

Οι ένστολοι θα πληρώσουν τη δικαίωση από το ΣτΕ


✓ Η επιστροφή των ποσών που περικόπηκαν από τους ενστόλους θα επιβαρύνει πάλι τους ενστόλους.
✓ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ. 
✓ Το δημοσιονομικό «κενό» που προκύπτει από δικαστικές αποφάσεις θα θίγει τις ίδιες τις ομάδες πολιτών. 
✓ Επίκειται απόφαση που θα ακυρώνει τις περικοπές για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ 

Στις «πλάτες» των εν ενερ­γεία και συνταξιούχων στρατιωτικών, αστυνομι­κών, λιμενικών, πυροσβεστών, δικα­στικών και λοιπών δημοσίων λει­τουργών, οι οποίοι υπέστησαν τις άδικες περικοπές των αποδοχών τους από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι σήμερα, αποφάσισε να ρίξει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας το πρόσθετο δημοσιονομικό βάρος του 1,1 δισ. ευρώ από τις επικείμενες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων που θα επιτάσσουν την επιστροφή όλων των ποσών που περικόπηκαν....

Στις ίδιες ομάδες 

Σύμφωνα με «κύκλους» του υπουρ­γού, εάν τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας εκδώσουν τελεσίδικες αποφάσεις με τις οποίες θα κρι­θούν αντισυνταγματικές οι περικο­πές που επιβλήθηκαν στις αποδο­χές των ενστόλων και τις συντάξεις όλων των ειδικών μισθολογίων αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012, τότε το δημοσιονομικό κόστος που θα προκύψει θα κα­λυφθεί με μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες τις ομάδες πολιτών στις οποίες θα αφορούν οι συγκεκριμέ­νες αποφάσεις! Σύμφωνα με τους ίδιους «κύκλους», στην περίπτω­ση δικαίωσης της προσφυγής των ενστόλων, το επιπλέον κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί μέσα από την καθυστέρηση στις προαγωγές των αξιωματικών! 

Ουσιαστικά, ο υπουργός Οι­κονομικών αρνείται να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για τις αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις που προώθησε ο ίδιος σε συνεργασία με την τρόικα και δεν σκοπεύει να αναζητήσει άλλα εναλλακτικά μέτρα που θα θίγουν όσους έχουν μείνει τόσα χρόνια στο «απυρόβλητο» της αυστηρής δημο­σιονομικής πολιτικής που εφαρμό­ζει ο ίδιος πιστά κατ' εντολή της τρόικας. Προτιμά να εκβιάσει τους πολίτες που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα! 

Προτιμά, για παράδειγμα, να αφήνει στο απυρόβλητο τη φορο­διαφυγή με τα πλαστά και τα εικο­νικά τιμολόγια με το να επιτρέπει ακόμη τη χρήση αθεώρητων τιμο­λογίων π οποία ευνοεί τα κυκλώ­ματα των μεγαλο-φοροφυγάδων που «ξεπλένουν» «μαύρο χρήμα» δισεκατομμυρίων ευρώ. Αντί λοιπόν να λάβει επιτέλους αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσει τα κυ­κλώματα αυτά, προτιμά να τα βάλει με τους ενστόλους και τους συντα­ξιούχους δημόσιους λειτουργούς, οι περισσότεροι από τους οποίους πένονται εξαιτίας της άδικης δημο­σιονομικής πολιτικής των οριζόντι­ων περικοπών που εφαρμόστηκαν με τα Μνημόνια! 

Ουσιαστικά, ο κ. Στουρνάρας θέλει να αποφύγει την επιστροφή των ποσών που περικόπηκαν άδικα από τις αποδοχές των εν ενεργεία ενστόλων και των συνταξιούχων λειτουργών του Δημοσίου, καθώς θα πρέπει να καταβάλει αυξήσεις από 10% έως και 30% στις απο­δοχές των περισσοτέρων εξ αυτών, κάτι το οποίο θεωρείται «ανεπίτρε­πτο» από τους δανειστές, οι οποίοι προτιμούν τα περισσότερα χρήματα του Κρατικού Προϋπολογισμού της χώρας μας να αποπληρώνουν τα δάνειά τους! 

Οι αποφάσεις 

Σημειώνεται ότι τις προσεχείς εβδομάδες επίκεινται δικαστικές αποφάσεις από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Μισθοδικείου, με τις οποί­ες κρίνονται αντισυνταγματικές οι περικοπές στους εν ενεργεία εν­στόλους και δικαστικούς λειτουρ­γούς. Επιπλέον, επίκειται απόφα­ση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία αναμένεται να κριθούν αντισυνταγματικές και να ακυρω­θούν οι περικοπές και για όλους τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων. 

Όπως μάλιστα έχουν ήδη εκτι­μήσει στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να υποχρεώσει το Δη­μόσιο να επεκτείνει την αναδρομι­κή ακύρωση των περικοπών και σε όλους τους εν ενεργεία λειτουρ­γούς του Δημοσίου που αμείβονται με βάση ειδικά μισθολόγια, δηλα­δή και στους πανεπιστημιακούς και στους ιατρούς του ΕΣΥ και στους ερευνητές και στους διπλωματι­κούς υπαλλήλους κ.λ.π. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-03/04/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger