Αρχική » » Τα κριτήρια για τις Στρατιωτικές Σχολές

Τα κριτήρια για τις Στρατιωτικές Σχολές


 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15.
Ο αριθμός εισακτέων θα κοινοποιηθεί το επόμενο διάστημα. 
Ποια είναι τα χαρτιά που πρέπει να υποβά­λουν οι υποψήφιοι.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον διαγωνισμό για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές μπορούν να δηλώσουν αγόρια και κορίτσια. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους έως τις 12 Μαΐου. Όλοι θα πρέπει να έχουν πρώτα κριθεί κατάλληλοι σε ιδιαίτερες «Προκαταρκτικές Εξετάσεις». 

Την προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή των νέων σπουδαστών, μέσω των Πα­νελλαδικών εξετάσεων, στις...
Στρατιωτικές Σχολές εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, ενώ ο αριθμός των εισακτέων θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους το επόμενο διάστημα. 

Οι υποψήφιοι, που τελικά θα κριθούν εισακτέοι από το υπουργείο Παιδείας, υποχρεούνται κατά την ημερομηνία κατατάξεώς τους, ή εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία αυτή, να προσκομίσουν στην αντίστοιχη σχολή τα δικαιολογητικά τους, από τα οποία θα αποδεικνύεται ότι έχουν τα απαιτούμενα νόμιμα προσόντα κατατάξεως. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κα­ταθέσουν τα δικαιολογητικά τους έως τις 12 Μαΐου, ενώ όλοι θα πρέπει να έχουν κριθεί κατάλληλοι σε ιδιαίτερες εξετάσεις «Προκαταρκτι­κές Εξετάσεις (ΠΚΕ)» (Ψυχομετρικές, Υγειονομικές, Αθλητικές) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας 

Οι προϋποθέσεις 

Συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν αγόρια και κορίτσια με τις εξής προϋποθέσεις: Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσει για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας. Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να είναι τουλάχιστον κοσμία. 

Οι υποψήφιοι της Σχολής Ικά­ρων (όλων των τμημάτων της) πρέ­πει να γνωρίζουν την αγγλική γλωσσά σε επίπεδο Β2 (καλή γνώ­ση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοι­χο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. 

Να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή καθείρξεως για οποιοδήποτε έγκλημα ή σε φυλάκιση για κλο­πή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμη­ση, ψευδορκία, ανυποταξία, λιπο­ταξία, για παράβαση των νόμων περί προστασίας της χώρας, του πολιτεύματος και της ελευθερίας των πολιτών, προσβολή της σημαίας ή του στρατού, νομοθεσίας σχετικής με τα ναρκωτικά, αρχαιότητες και της νομοθεσίας περί τρομοκρα­τίας, καθώς και να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή να διώκονται για κάποιο από τα εγκλήματα αυ­τά. Και τέλος να μην έχουν καταδικαστεί σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. 

Όσοι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις Προκαταρκτικές εξετάσει (ΠΚΕ) για μία ή περισσότερες σχο­λές πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές στο Μηχανογραφικό Δελτίο του υπουργείου Παιδείας και αφετέρου να υποβάλουν με συστημένη επιστολή μια πλήρη σειρά δικαιο­λογητικών. Μετά την καταληκτική ημερομηνία, δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. 

Οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Έλληνες του εξωτερικού υποβάλλουν επίσης με την ίδια διαδικασία τα δικαιολογητικά τους. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων, οι επιτροπές ελέγχου των δικαιολογητικών όλων των σχολών θα ανακοινώσουν την κατάσταση των υποψηφίων που έχουν ελλιπή δικαιολογητικά, στην είσο­δο κάθε σχολής και στην ιστοσελίδα της. Οι υπηρεσίες που υποβάλλονται τα δικαιολογητικά είναι αποκλειστικά και μόνο οι ακόλουθες: 

Για τη ΣΣΕ: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Τμήμα Εισιτηρίων Εξετάσεων, Βάρη Αττικής.
Για τη ΣΝΔ: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Για τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), Λεωφόρος Μεσογεί­ων 229. 
Για τη ΣΙ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ: Διοίκη­ση Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως. 
Για τη ΣΣΑΣ: Στρατιωτική Σχο­λή Αξιωματικών Σωμάτων - Πλήθωνος Γεμιστού 2, Θεσσαλονίκη. 
Για τη ΣΑΝ: Σχολή Αξιωματι­κών Νοσηλευτικής – Στρατόπεδο «ΣΑΚΕΤΑ» «Α» ΒΣΤ 902 Βύρωνας. 
Για τη ΣΜΥ: Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Τρίκαλα.
Για τη ΣΜΥΝ: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού), Λεωφόρος Μεσογείων 229. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 
Πρόγραμμα ενεργειών 

ΥΠΟΒΟΛΗ Αίτησης-Δικαιολογητικών: έως 12 Μαΐου 2014 
Έκδοση Κατάστασης Υποψηφί­ων με Ελλιπή Δικαιολογητικά: έως 30 Μαΐου 2014. 
Υποβολή Ελλιπών Δικαιολογη­τικών: έως 6 Ιουνίου 2014 
Έκδοση τελικής κατάστασης δεκτών υποψηφίων για συμμετο­χή στις ΠΚΕ καθώς και προγράμ­ματος διεξαγωγής των ΠΚΕ (τόπος - χρόνος): 13 Ιουνίου 2014. Οι υποψήφιοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι να μάθουν αν τα δικαι­ολογητικά τους έγιναν δεκτά ή όχι και να τα συμπληρώσουν, αν απαι­τείται. 

0 έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνει από τις σχολές, όπως προ­βλέπουν οι οργανισμοί λειτουργίας τους και επίσης μόνοι τους πρέπει να ενημερωθούν για τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των ΠΚΕ. 

ΝΙΚ0ΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ 
(ΕΘΝΟΣ-28/04/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger