Αρχική » » Φοβούνται την «εκδίκηση» μετά την απόφαση του ΣτΕ

Φοβούνται την «εκδίκηση» μετά την απόφαση του ΣτΕ


✓ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ.
✓ Η απόφαση του ΣτΕ, που δικαιώνει τους ένστολους, δεν άρεσε καθόλου στο υπουργείο Οικονομικών και αναζητά τρόπους να τη… διορθώσει. 

Ανησυχούν οι στρατιωτικοί ότι, τελικά, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που είναι ευνοϊκή για τους ένστολους και με βάση αυτή θα πρέπει οι αποδοχές των στρατιωτικών να αποκα­τασταθούν και να επανέλθουν στα επίπεδα του Μαΐου του 2012 θα έχει μερική μόνο εφαρμογή. Κύκλοι των αποστράτων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση μηχανεύεται μεθόδους, ώστε τις όποιες αυξήσεις δώσει στους στρατιωτικούς να τις πάρει πίσω, πάλι από τους στρατιωτικούς...

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Όπως εξήγησε ο νομικός σύμβουλος των Ενώσεων Στρατιωτικών και του ΣΥΣΜΕΔ, Γιώργος Αντωνακόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Onalert», η κυβέρνηση δεν έχει επιλογές και θα πρέπει να το καταλάβει. Ακόμη και νέο μισθολόγιο να προσπαθήσει να φτιάξει δεν μπορεί με βάση την απόφαση του ΣτΕ να δώσει χαμηλότερους από το 2012 μισθούς στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. 

Μη κατανοητή 

Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η νομική πραγματικότητα δεν είναι απόλυτα κατανοητή στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών επιμένουν ότι μπορεί να υπάρξουν τρόποι «αντιμετώπισης του προβλήματος» σχετικά ανώδυνοι, δηλαδή χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. 

Επικαλούνται, μάλιστα, «στρατιωτικούς από τα Γενικά Επιτελεία», οι οποίοι σύμφωνα με τις διαρροές στα ΜΜΕ ετοιμάζουν αλλαγές στον νόμο 3883/2010, περί προαγωγών προς το χειρότερο. 

Εννοείται ότι οι αλλαγές αυτές θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την ήδη δεινή οικονομική κατάσταση των εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά και των απόστρατων. Ως αποτέλεσμα, όσα δικαιούνται να πάρουν οι στρατιωτικοί με την απόφαση του ΣτΕ να τα δώσουν πίσω μέσω του νέου μισθολογίου. 

Χρήστος Α. Καπούτσης 
(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-12/04/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger