Αρχική » » Έκτακτη επικαιρότητα

Έκτακτη επικαιρότητα


Μια του Μπλούμπεργκ, δυο του Ρόιτερς, τρείς και το λουρί των «Τσάι-τουνγκ», βγήκαμε από το Μνημόνιο και λέμε αλήθειες. 

του Παναγιώτη Λιάκου 

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγα λεπτά, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι γεγονός ότι οι γερμανικές εμμονές σε ένα εντε­λώς εσφαλμένο σχήμα περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρί­σης και η παραδοσιακή τευτονική -και πλήρως αβάσιμη- μεγαλομανία οδήγησαν το σύνολο της ευρωπαϊκής ηπείρου σε μια πρωτοφανή και αχρεί­αστη δοκιμασία. 

Ως αποτέλεσμα τού­των των ολέθριων επιλογών και αντι­λήψεων για την οργάνωση του συλ­λογικού βίου, ...δεκάδες χιλιάδες αθώοι πολίτες οδηγήθηκαν στην αυτοκτο­νία, εκατομμύρια εξαθλιώθηκαν, οι παραδοσιακές δομές του κοινωνικού κράτους κατέρρευσαν και εξωνημένες και ετερόφωτες κυβερνήσεις πα­ραβίασαν τη λαϊκή βούληση για βελ­τίωση των συνθηκών της ζωής τους. Για όλα τα παραπάνω, στον βαθμό που μου αναλογεί, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για τη διασπορά της δυστυχίας και την εξάπλωση της θλίψης σε ανθρώπους που ουδέπο­τε έπραξαν κάτι κακό εις βάρος συ­μπολιτών τους. Δυστυχώς, η Ευρώ­πη, η ήπειρος στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και αποθεώθηκε η έν­νοια της αρετής, έπεσε θύμα προσώ­πων όπως εγώ και οι όμοιοι μου. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη, παρόλο που γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι αρκετό». 

Λεηλασία 

Τη δήλωση μεταμέλειας του κ. Σόιμπλε για τη γιγάντωση της οικονομι­κής και πολιτικής κρίσης ακολούθη­σε μια γενναία παραδοχή σφαλμάτων και παραλείψεων από την κυρία Μερκελ: «Αν και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών με καλύπτει πλήρως και θα μπορούσα να προσυπογράψω κά­θε λέξη, θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να σημειώσω τα ακόλουθα: Η πολιτι­κή της χώρας μου, όπως σχεδιάστη­κε και υλοποιήθηκε από εμένα και την κυβέρνησή μου, αδίκησε κυρίως ένα έθνος ,στο οποίο ολόκληρος ο κόσμος οφείλει πολλά: ο λόγος γίνεται για το ελληνικό έθνος· τους αδικημένους και αέναα αγωνιζόμενους Έλληνες, που δεινοπάθησαν, κατασυκοφαντήθη­καν και λεηλατήθηκαν πολλάκις από εμάς και τους προγόνους μας. Αυτά συνέβησαν στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, δίχως ποτέ να αποδώ­σει κάποια από τις κυβερνήσεις μας τις δέουσες αποζημιώσεις για τις αδι­κοπραξίες, τα εγκλήματα και τις κακουργίες που έκαναν οι συμπατριώτες μας εις βάρος των Ελλήνων. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα με υποχρέω­νει να δηλώσω ότι από τούδε και στο εξής οι σχέσεις μας με τη Ελλάδα δεν θα διέπονται από τους νόμους της μα­φίας και το δίκαιο του ισχυροτέρου». 

Καλή Πρωταπριλιά! 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-1/4/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger