Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 30 Απρ 2014

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 30 Απρ 2014


 Χριστός Ανέστη σε όλους τους Έλληνες και μακάρι μαζί του να αναστηθεί και η Πατρίδα μας, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζει το χειρότερο είδος σκλαβιάς, τη σκλαβιά που δεν μπορείς εύκολα να διακρίνεις ποιός είναι ο καταπιεστής σου, μιας και παρουσιάζεται σαν σωτήρας ή σαν υπερασπιστής των δικαιωμά­των σου. 

 Μεγάλο θέμα έχει προκύψει με την μου­σουλμανική μειονότητα της Θράκης μετά την απόσυρση της ...υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν που θεωρήθηκε ακραία από τους αριστερότερους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας των δηλώσεων που είχε κάνει στο παρελθόν και στις οποίες λίγο-πολύ έλεγε πως δεν θεω­ρεί την μειονότητα τουρκική. 

 Το ζήτημα της Θράκης είναι πάρα πολύ επι­κίνδυνο για να αφήνουμε τα υπόλοιπα πολιτι­κά κόμματα να παίζουν παιχνίδια μικροπολιτικής. Όλα τα κόμματα μέχρι τώρα, ακολουθούν στη Θράκη μια πολιτική καλοπιάσματος του προξενείου μιας και θεωρούν πως έτσι θα ωφεληθούν εκλογικά. Δεν μπορούν όμως ή δεν θέλουν να αντιληφθούν πως το τουρκικό προξενείο δεν εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέ­ροντα αλλά μόνο της Τουρκίας. 

 Η Τουρκία από την πλευρά της θέλει σε πρώτη φάση να αναγνωρισθεί η μειονότητα ως αμιγώς τουρκική, στην συνέχεια να προωθήσει αιτήματα αυτονομίας και μετά να ζητήσει την ανεξαρτησία της με τελικό σκοπό να ενσωματώσει την περιοχή. Σας φαίνεται ακραίο το σενάριο; θυμηθείτε το Κόσσοβο, την Κριμαία την Κύπρο μας και ξανασκεφτείτε το. 

 Ποια όμως είναι η πραγματική κατάσταση στην Θράκη είναι κάτι που κάθε ένας από εμάς πρέπει να γνωρίζει, ειδικά στις μέρες μας που ακούγονται διάφορα από πολλούς και ορισμέ­νοι από αυτούς με περίεργα κίνητρα. 

 Με τη Συνθήκη της Λοζάνης ξεκαθαρίζεται πως στην Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μει­ονότητα και όχι Τουρκική. Ο λόγος που έγινε αυτό είναι πως η μουσουλμανική μειονότητα αποτελείται από τρεις διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες. Χωρίζεται στους Πομάκους, στους Τσιγγάνους και στους Τουρκογενείς. 

 Από αυτές τις τρεις ομάδες μόνο οι Τουρκογενείς μπορούν να επικαλεστούν συγγένεια και σχέσεις με την Τουρκία μιας και πέρα από την κοινή θρησκεία έχουν και κοινή γλώσσα και μέχρι ενός σημείου τουρκική συνείδηση. 

 Ούτε οι Πομάκοι, ούτε οι Τσιγγάνοι έχουν τουρκική συνείδηση, ενώ και οι δύο αυτές ομάδες μιλούν δικιά τους γλώσσα που δεν έχει σχέση με τα τουρκικά. Η καταγωγή τους δε δεν έχει επίσης σχέση με την Τουρκία και αυτό είναι προφανές για όποιον έχει επισκεφθεί ποτέ τα χωριά τους. 

 Οι προσπάθειες λοιπόν να χαριστεί η μει­ονότητα στην Τουρκία, τόσο από ορισμένους κύκλους της Αριστεράς όσο και από το ίδιο το κράτος είναι ή ανόητες ή εκ του πονηρού. Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, η προσπάθεια να βαφτίσουν τους Πομάκους και τους Τσιγγάνους Τούρκους είναι αντίθετη στα ανθρώπινα δικαιώματα τους και ειδικότερα στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. 

 Εμείς ξεκαθαρίζουμε πως και τα τρία συστατικά στοιχεία της μειονότητας έχουν δικαίωμα να ακολουθούν τη θρησκεία τους και να μιλούν τη γλώσσα τους, να κρατούν τα ήθη και τα έθιμα τους, αλλά πάνω από όλα, όσο είναι πολίτες του ελληνικού κράτος πρέπει να το σέβονται και να εργάζονται όπως και όλοι οι υπόλοιποι για το κοινό καλό και προφανώς να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα του προξενείου. 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-30/04/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger