Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 12 Απρ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 12 Απρ 2014


• Αυτό που έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε είναι πραγ­ματικά εντυπωσιακό και το επισήμανε με tweet ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Πέντε ασκήσεις πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα την περα­σμένη εβδομάδα και ο αρχηγός εξέφρασε τις ευχές του για καλή επιτυ­χία προς το σύνολο του προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που αυτή τη στιγμή ασκούνται ταυτό­χρονα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Μια δραστηριότητα που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα προς...
κάθε κατεύθυν­ση σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο. Ας σημειωθεί ότι πραγ­ματοποιήθηκαν ταυτόχρονα οι ασκήσεις: «Noble Dina», «Ηνίο­χος», «Λαίλαψ», «Ορμή» και «Αιγιαλός». Την τελική φάση των τριών τελευταίων, που πραγματοποιήθηκαν σε συνδυασμό με τη μεγάλη διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος» της ΠΑ, παρακολούθη­σαν επιβαίνοντας σε πλοία του Στόλου ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ. 

• Διαφοροποίηση των ελληνικών αναχαιτίσεων στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, και μάλιστα σημαντική, έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, μετά την ιταμή ενέργεια της Άγκυρας να πραγματοποιήσει προκλήσεις στο Αιγαίο ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, κατά παράβαση όλων των Μέτρων Οικοδόμη­σης Εμπιστοσύνης που έχουν συμφωνηθεί. «Οτιδήποτε προκαλεί έντονη παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο» αναχαιτίζεται ήδη από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκά­φη και ως τέτοια λογίζονται ελικόπτερα του ΠΝ, που σηκώνονται από τις φρεγάτες τους και απομακρύνονται πολύ από αυτές, ή ακόμα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, που «μπαινοβγαίνουν» στον ελληνικό εναέ­ριο χώρο και με τους αισθητήρες τους καταγράφουν τα πάντα. Μέχρι τώρα αυτά δεν αναχαιτίζονταν εθιμικά, γιατί δεν αντιπροσώπευαν κάποιον επικίνδυνο στόχο, όπως τα οπλισμένα αεριωθούμενα μαχητικά. Τώρα, αφού οι Τούρκοι κάνουν «κόλπα», θα τα έχουν. 

• Στη φρεγάτα «Cassard» του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, που είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποι­ήθηκε η τελετή παρασημοφόρησης του αρχηγού Τακτικής Αερο­πορίας, αντιπτέραρχου (I) Χρήστου Βαΐτση, του υποστράτηγου Ζερβάκη, καθώς και του πρώην αρχηγού ΓΕΝ ναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, με το με­τάλλιο του Τάγματος της Αξίας του Γαλλικού Έθνους για τη συνολική προσφορά τους στην ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία. Την απονομή σε όλους πραγματοποίησε, εκ μέρους του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα Jean Loup Kuhn-Delforge. 

(ΚΑΡΦΙ-12/04/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger