Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 05 Απρ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 05 Απρ 2014


Με ταχύ ρυθμό προχωρά πλέον n επιχειρησιακή λειτουργία του στρατηγείου της Λάρισας για την επιχείρηση της Ευρω­παϊκής Ένωσης στην Αφρική, αφού επιλύθηκε το σημαντικό πρό­βλημα της μη συγκέντρωσης, από τα συμμετέχοντα κράτη, του αριθμού των απαιτούμενων από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δυνάμεων. Στις 3 Απριλίου αναχώρησε ο Γάλλος διοικητής του Στρα­τηγείου Λάρισας της EE με 24 στελέχη του για... την περιοχή της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Έως τις 15 Απριλίου θα ακο­λουθήσει τμήμα 200 ατόμων και έως 15 Μαΐου άλλο ένα τμήμα 500 ατόμων. Από τις ανωτέρω δυνάμεις δεν θα μεταβεί, όπως έχει αποφασιστεί, κανένας Έλληνας, όπως ήταν και η πάγια ελλη­νική θέση, για να μη μετακινηθεί κανένα στέλεχος στην περιοχή των επιχειρήσεων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και να μην υπάρξει η παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για τη χώρα μας. 

Την εβδομάδα που μας πέρασε άλλαξαν οι διοικη­τές σε δύο από τους πιο ισχυρούς σχηματισμούς των Ειδικών Δυνάμεων της πατρίδας μας, όπου οι επι­λογές ήταν -και αυτή τη φορά- εξαιρετικές. Πρώτα (χρονικά) άλλαξε ο διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ) - «Ιε­ρός Λόχος», στην οποία υπάγονται όλες οι Αμφίβιες Μοίρες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Στη θέση του καταξιωμένου ταξίαρχου Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος διοίκησε το σχηματισμό για μία διετία, τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος Σταύρος Παναγιωτάκης. Ακολούθησε η αλλαγή διοίκησης στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32 ΤΑΞΠΝ) - «Μοράβας», που εδρεύει στο Βόλο, όπου στη θέση του ικανότατου ταξί­αρχου Χρήστου Σίμου τοποθετήθηκε ο επίσης ικανότα­τος και με προϋπηρεσία στους Πεζοναύτες (και στις «ιδιαιτερότητες» τους) ταξίαρχος Π. Κάρλες. Καλή επι­τυχία και στους τέσσερις στις νέες τους θέσεις! 

Στις 30 Μαρτίου, στο Ελληνικό Φυλάκιο «Μανίτσα», στην περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου, τελέστηκε τρισάγιο και στη συνέχεια μετονομασία του φυλακίου σε ΕΦ «Μανίτσα των 5 ακριτών», στη μνήμη των πέντε οπλιτών της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας - «Σαραντάπορος», οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους τη Μ. Πέμπτη 8 Απριλίου 2004, στη διάρκεια εργασιών συντήρησης του ιστού της σημαίας του φυλακίου, όταν κατά την επανατοπο­θέτηση του αυτός ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Στην τε­λετή παρέστησαν οι συγγενείς των θανόντων, ο διοικητής του Δ' ΣΣ αντιστράτηγος Χρήστος Χαλκίδης, οι διοικητές των XII Μ/Κ ΜΠ, 7ης και 50 Μ/Κ ΤΑΞ και άλλοι. Οι νεκροί στρατιώτες που τι­μήθηκαν ήταν οι: στρατιώτης (ΤΘ) Χατζηροδιάς Αντ., δεκανέας (ΠΖ) Θεοδωρούδης Νικ., λοχίας (ΠΖ) Δημητριάδης Χαρ. και στρα­τιώτες (ΠΖ) Τσίπης Άγγ. και Χρυσαφίδης Γεώρ. 

(ΚΑΡΦΙ-05/04/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger