Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 02 Απρ 2014

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 02 Απρ 2014


 Μια πολύ καλή κίνηση έκανε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας καθώς προχώρησε στην καθιέρωση θέσης «Υπασπιστού Διοικήσεως», στα υπασπιστήρια των Γενικών Επιτελείων, καθώς και στα υπασπιστήρια A' Στρατιάς, Γ΄ και Δ' Σώματος Στρατού, ΑΣΔΥΣ, ΑΣΔΕΝ, στο Αρχη­γείο του Στόλου, στις ΔΕΝ, στη ΔΔΜΝ και ΓΕΠΝ, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στις ΔAY και ΔΑΕ. 

 Οι Υπασπιστές αυτοί, θα ασχολούνται κυρίως με θέματα που αφορούν την σταδιοδρομία και την εξέλιξη... του προσωπικού καθώς και την γενι­κότερη μέριμνα αυτού. Με αυτόν τον τρόπο θα εκπροσωπείται το σώμα των Υπαξιωματικών στα επιτελεία και η πολυετής εμπειρία τους μέσα στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. 

 Το ιδανικό βέβαια θα ήταν μέσα στα καθή­κοντα τους να περιλαμβάνεται και η συνεισφορά στη σχεδίαση ασκήσεων και επιχειρήσεων μιας και γνωρίζουν πολύ καλά τις μικρότερες λεπτομέρειες που οι ανώτατοι και κυρίως οι ανώτεροι αξιωματικοί ίσως και να έχουν ξεχάσει μετά από χρόνια σε επιτελικές θέσεις, οι οποίες λεπτομέρειες όμως μπορεί και να κάνουν τη διαφορά. 

 Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου τώρα, σαρωτική ήταν η νίκη του Ερντογάν, όσο και αν τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσίαζαν μια τελείως δια­φορετική εικόνα. Οι δημοτικές εκλογές ανέδειξαν πρώτο το κόμμα του Ερντογάν με ποσοστό πάνω από 45 τις εκατό. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι υπέστησαν τεράστια ήττα, παρά την υποστήριξη των Αμερικανών. 

 Οι μόνοι που βγήκαν επίσης κερδισμένοι σε αυτές τις εκλογές, ήταν οι εθνικιστές των Γκρίζων Λύκων, που ανέκτησαν τα ποσοστά που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή περίπου στο 15 τις εκατό. Η αξιωματική αντιπολίτευση φθάνει με το ζόρι το 29 τις εκατό. 

 Όσο και αν μας ευχαριστεί που οι Αμερικά­νοι υπέστησαν μια ακόμα διπλωματική ήττα, η πραγματικότητα είναι πως την χώρα μας δεν τη συμφέρει η ισχυροποίηση του Ερντογάν. Αυτός ο άνθρωπος μαζί με τον Νταβούτογλου, έχουν στρατηγικό όραμα για την Τουρκία, το οποίο, όσο ουτοπικό και αν πιθανότατα είναι, θα φέρει δεινά στην χώρα μας πριν καταρρεύσει. 

 Αντίθετα, οι ελεγχόμενοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντίπαλοι του, μπορεί και αυτοί να ήθελαν να καταπατήσουν όλα τα δικαιώματα μας, αλλά η επιθετικότητα τους περιορίζεται μέσα στα πλαίσια που καθορίζουν τα αφεντικά τους. 

 Όπως και να έχει πάντως, κανένα από τα πιθανά σενάρια δεν είναι καλό για τη χώρα μας, ειδικά όσο διαρκεί αυτός ο ιδιότυπος «αυτό-αφοπλισμός» τον οποίο μας έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η μόνη αλήθεια είναι πως με το τέρας της τουρκικής επιθετικότητας δεν συζητάς, το τσακίζεις. Μέχρι να γίνει αυτό πάντα οι απέναντι θα έχουν το πάνω χέρι. 

 Τέλος, αν και δεν είναι της μόδας τις τελευ­ταίες μέρες, μόνο ήρεμη δεν είναι η κατάσταση στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι με τους Αμερικάνους συμφωνούν μόνο στο ότι διαφωνούν και η προοπτική της λύσης φαντάζει πολύ μακρινή, αν όχι ανέφικτη με πολιτικά μέσα τουλάχιστον. 

 Οι αντιμαχόμενοι συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους και πολύ φοβάμαι πως δεν είναι πολύ μακριά η στιγμή που το λόγο θα έχουν και πάλι τα όπλα και πιθανόν αυτή η φορά δεν θα είναι αναίμακτη. Έχουμε ξαναπεί τους λόγους για τους οποίους η Ουκρανική κρίση ενδιαφέρει τόσο πολύ τη χώρα μας, οπότε πρέπει να παρακολου­θούμε τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον. 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-02/04/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger