Αρχική » » Η Κριμαία και η «Μάμα Ρόσα»

Η Κριμαία και η «Μάμα Ρόσα»


Τι περίμεναν; Να αφήσει ο Πούτιν να του αρπάξουν την μπουκιά; 

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ μερικές απλές σκέ­ψεις. Τόσο απλές, που εγγίζουν τα όρια της κοινής λογικής. Το 1974 οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο, προβάλλοντας ως δικαιολογία, μεταξύ άλλων, ότι «ανετράπη ο νόμιμος πρόεδρος με πραξικό­πημα» και ακόμη ότι «κινδυνεύουν οι τουρκικής καταγωγής κάτοικοι της Κύ­πρου». Οι Αμερικανοί, διά του Χένρι Κίσινγκερ, «έκαναν την πάπια» και οι Βρε­τανοί το ίδιο. 

Πριν από μερικά χρόνια οι Αμερι­κανοί, από την άλλη άκρη του κόσμου, εισέβαλαν στο Ιράκ και τα... έκαναν λαμπόγυαλο με την αιτιολογία ότι ο πρώ­ην φίλος τους Σαντάμ ήταν δικτάτορας και αποθήκευε (ανύπαρκτα) πυρηνι­κά όπλα! Στο Αφγανιστάν έχουν μπει όλες οι φυλές του Ισραήλ και... φέρνουν κάθε τόσο τη δημοκρατία. Στη Λιβύη, ξαφνικά, ο Καντάφι, που είχε γυρίσει το τροπάριο και είχε γίνει φιλοδυτικός, λιντσαρίστηκε από τις «επαναστατικές δυνάμεις». Στην Αίγυπτο ο φίλο-αμερικανός αλλά γερασμένος Μουμπάρακ ανετράπη για να έλθει η Αραβική Άνοιξη, με τις ευχές των Αμερικανών. Ήρθε όμως ο μουσουλμανικός χειμώνας, οι επικυρίαρχοι έπαιξαν άλλο εμβατή­ριο και μας προέκυψε «δημοκρατική», πλην στρατιωτική κυβέρνηση! 

Στο Κοσσυφοπέδιο οι Σέρβοι εξανδραποδίστηκαν και ιδρύθηκε «κράτος» προτεκτοράτο, όπως έγινε και προ ετών με το σκοπιανό μόρφωμα. Σε όλες αυ­τές τις περιπτώσεις, καθώς και στον φο­νικό διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας οι «σύμμαχοι» έπαιζαν τις σκοτσέζικες γκάιντες και σφύριζαν αδιάφορα, με­τά τους βομβαρδισμούς, φυσικά. Τώρα έχουμε τα γεγονότα στην Κριμαία, που τη χάρισε στην Ουκρανία ο Χρουστσόφ στα μέσα του '50. 

Στην Ουκρανία, λοιπόν, το πράγμα ξέφυγε λιγάκι και ο εκλεκτός των Ρώ­σων απεδείχθη μάπα. Τι θα έκαναν οι Ρώσοι άραγε; Μα, πολύ απλά, ό,τι έκα­ναν και οι Αμερικανοί. Με τη διαφορά ότι οι Ρώσοι έχουν βάσεις στην Ουκρα­νία, η Οδησσός ήταν ο ναύσταθμος της ΕΣΣΔ και η Κριμαία είναι Ρωσία, όπως είναι Ελλάδα η Κρήτη. Προς τι, λοιπόν, όλος αυτός ο θόρυβος; Περίμεναν οι Αμερικανοί να καθίσει ο Πούτιν φρόνι­μα και να του αρπάξει η Ε.Ε. την μπου­κιά από το στόμα; 

Μπορεί η ρωσική προπαγάνδα να παραμένει χοντροκομμένη και να πα­ρουσιάζει ψευδώς τον Ουκρανό πρω­θυπουργό να χαιρετά φασιστικά, αλλά η ουσία είναι μια. Η άσκηση πολιτικής με γεωστρατηγικούς όρους είναι δύσκο­λο παιχνίδι και ο Πούτιν το έχει σπουδά­σει πολύ καλά. 

Το ότι «πουλάει τρέλα» είναι μέρος του σχεδίου, για να επιστρέψει η Κρι­μαία στη «Μάμα Ρόσα». Οι Ρώσοι δεν είναι εύκολοι παίκτες και, εκτός από επι­τυχημένους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, επιδίδονται με επιτυχία και σε άλλα, πιο επικίνδυνα σπορ. Ας μην το ξε­χνάμε αυτό... 

Η Ακίς 
(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-09/03/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger