Αρχική » » ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ


Οι Έλληνες τις θέλουν και το δείχνουν με ενθουσιασμό. 

Από τον Ευθύμιο Π. Πέτρου 

Οι δοκιμαστικές πτήσεις των μαχητικών αεροπλά­νων εν όψει της παρελά­σεως της 25ης Μαρτίου πυροδότησαν ακόμη μία σειρά υπολογισμών και συζητήσεων για το κόστος που δημιουργούν οι εορτασμοί της εθνικής επετείου. Άγνωστο πως κάποιοι υπολόγισαν ότι κάθε διέ­λευση αντιστοιχεί σε 600 επισκέψεις πολιτών σε νοσοκομείο! 

θα ήταν περιττό στους ανθρώπους που διατυπώνουν αυτές τις απόψεις να προσπαθήσει κανείς να ...απαντήσει παραθέτοντας τα στοιχεία του κόστους των παρελάσεων, όπως αυτά προκύπτουν από τους επίσημους υπολογισμούς των Γενικών Επιτελείων. Διότι δεν είναι το κόστος που τους απασχολεί. Απλώς δεν θέλουν να γίνονται παρελάσεις. Και ανακαλύπτουν την πιο βολική δικαιολογία, ανάλογα με την εποχή, για να υποστηρίξουν την επιδίωξή τους. 

Παλαιότερα, όταν δεν υπήρχαν περικοπές αποδοχών και οικονομική κρίση, ήταν απλώς ο «αναχρονιστικός θεσμός». Σήμερα, πολύ βολικά, τους απασχολεί το κόστος. Πριν από λίγα χρόνια η αποκάλυψη του πραγματικού κόστους δεν εμπόδισε τον κ. Βενιζέ­λο από το να απογυμνώ­σει τις στρατιωτικές παρελάσεις από όλα τα μηχανοκίνητα μέσα. Από αυτά που δείχνουν ότι ο Στρατός δεν είναι μόνο λάσπη και αρβύλα. Είναι χειρισμός πολύπλοκων και εξαιρετικά προηγμένων-τεχνολογιών από προσωπικό πολύ υψηλού επιπέδου, όσον αφορά τόσο την εκπαίδευση όσο και την ικανότητα. 

Την απάντηση βέβαια δίνουν οι Έλληνες που συρρέουν να ζητωκραυγάσουν το ένοπλο κομμάτι του έθνους που επιδεικνύει τις δυνατότητές του. Αυτές που δοκιμάζονται καθημερινά. Στον Έβρο και στο Αιγαίο. Εκεί όπου τα ίδια αυτά μαχητικά αεροπλάνα που θα πετάξουν την Τρί­τη στον ουρανό της Αττικής φράζουν τον δρό­μο στους εξ ανατολών εισβολείς. Ναι, το «δελ­τίο» των καθημερινών παραβιάσεων του εναέριου χώρου μας έγινε ρουτίνα και εκτοπίστηκε από τα δελτία ειδήσεων. 

Όμως οι πιλότοι μας πετούν αποστολές ανα­χαιτίσεων σχεδόν κάθε μέρα. Αποστολές που απέχουν από την πραγματική αεροπορική επιχείρηση όσο το δάχτυλο του πιλότου από το κου­μπί που απελευθερώνει τα όπλα... 

Αυτούς και όλους τους ένοπλους Έλληνες τιμούν οι πολίτες, που και αυτοί με την παρουσία τους μετέχουν στις παρε­λάσεις, δηλώνοντας έτσι ότι τις θέλουν˙ ότι είναι υπερήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποί­ες κάποιοι κοντόφθαλμοι πολιτευόμενοι υποτιμούν και υποβαθμίζουν˙ ότι θέλουν να μοιράζο­νται το αίσθημα υπερηφάνειας για τις παραδό­σεις, τις νίκες και την Ιστορία που εκπροσωπούν οι πολεμικές σημαίες και οι σχηματισμοί των μηχανοκίνητων που παίρνουν ψυχή και ζωή από τους χειριστές τους. Από τους Έλληνες στρατιωτικούς. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-22/03/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger